hero image

Hivatalos: Sainz új motorral indul az Imolai Nagydíjon

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/22 08:53
Carlos Sainz nem úszta meg teljesen az Ausztrál Nagydíjon elkövetett hibáját. A spanyolnak elővigyázatosságból új motorral kell pályára gurulnia Imolában.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Sainz számára a melbourne-i hétvége gyorsan feledésbe merült. A Ferrari pilótájának szombaton balszerencséje volt, amikor a Q3 első körében piros zászlót lengettek, majd a második kör előtt a garázsban volt egy problémája, aminek következtében a kilencedik helynél nem jutott tovább.

A kemény gumikon való indulás sem bizonyult jó döntésnek a versenyen, és a sok frusztráció mellett Sainz maga is hibázott, és megpördült a futam elején. A spanyol nem tudta folytatni a futamot, így a paddockból nézte végig, ahogy csapattársa megszerzi a győzelmet.

Ez a megpördülés az Imolai Nagydíjra is hatással van, hiszen Sainz a sajtótájékoztatón megerősítette, hogy egy második motorral fog rajthoz állni. Az első motort elővigyázatosságból félreteszik, de a jövőben újra bevethetik, ha nem derül ki, hogy komolyabb problémái vannak.

Sainznak Olaszországban kell majd üldözőbe vennie csapattársát. Kiesésével 38 pontra nőtt a lemaradása Charles Leclerc-hez képest. Az F1-75-össel Sainznak egyedülálló lehetősége van arra, hogy valóban harcba szálljon a világbajnoki címért, de ezt gyorsan ki kell használnia, hogy ne kerüljön a második pilóta szerepébe.