hero image
dppi

Hivatalos: változott az idei versenynaptár, eldőlt a Kínai Nagydíj sorsa

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Wolff visszavágott Hornernek a tőlük elhozott mérnökök ügyében

FORMA-1

Bizarr tanáccsal látta el főnöke Imolában Norrist

FORMA-1

Így reagált Horner, amikor kiderült, ki áll Newey távozása mögött

FORMA-1

Videón Lewis Hamilton hihetetlen reakcióideje Imolából a startnál (videó)

Motorsport.hu
2023/01/17 13:24
Hetek és hónapok találgatása után a Forma–1 a mai napon bejelentette, hogy a 2023-as idény 23 futamból fog állni, ami azt jelenti, hogy nem rendezik meg a kínai viadalt és nem is találtak neki megfelelő helyettest.
Ajánlott Óriási ferraris tömeg éltette Hamiltont Imolában, imádják az olaszok (videó)

Az eredeti program 24 versenyből állt, a sanghaji fordulót pedig április 16-án tartották volna. Az országban azonban szigorú korlátozások voltak érvényben a Covid miatt, ezért már tavaly hírül adta a sorozat, hogy idén sem utaznak el az országba.

Ennek megfelelően pedig elkezdték keresni a lehetséges beugrókat, és egy ideig úgy tűnt, a portugáliai Portimao megint szerepet kaphat a bajnokságban. Emellett szó volt arról is, hogy esetleg előrébb hozzák az április 30-ra tervezett Azeri Nagydíjat, de ebbe a bakui szervezők nem akartak belemenni.

Mindezek után azonban az idei év elején felmerült a lehetőség, hogy az F1 mégis elutazhat Kínába, hiszen az ország jelentősen enyhített a korlátozásokon, a helyi hatóságok pedig mindenképpen meg szeretnék tartani az eseményt.

Úgy tűnik azonban, hogy mégsem sikerült megállapodásra jutni ebben a témában, ezért a Forma–1 most hivatalosan is bejelentette, hogy 23 futamos lesz a szezon, Kínát pedig nem pótolják. Mindez pedig azt jelenti, hogy áprilisban lesz egy háromhetes szünet Ausztrália és Baku között.

A sorozatnak mindez persze bevételkiesést is jelent, de úgy tűnik, ezzel most együtt tudnak élni. Hogy mi lesz ezek után a Kínai Nagydíj sorsa, melyet utoljára 2019-ben tartottak meg, az erősen kérdéses, még úgy is, hogy szerződésük van a szériával 2025-ig.

Így fest tehát a teljes idei naptár: