hero image
dppi

Hivatalosan is bejelentette Fred Vasseur távozását az Alfa Romeo, az utódja is meglehet

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2022/12/13 09:20
Öt év után elhagyja az Alfa Romeo csapatát Fred Vasseur csapatfőnök, jelentette be a csapat.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Mattia Binotto négy év után mondott fel a Ferrarinál, miután a 2022-es szezont csalódást keltően fejezték be, az év elején még a bajnoki címért küzdöttek, de az év végére megbízhatósági problémák, rossz stratégiai döntések és több, bokszutcában elkövetett hiba miatt leromlott a formájuk.

Charles Leclerc már versenyzett Vasseur alatt a Saubernél 2018-ban, a múlt pénteki FIA díjátadón azt mondta, „mindig jó kapcsolata volt” vele. A francia 2017 óta vezette az előbb Sauber, majd Alfa Romeo néven futó csapatot, idén érték el vele legjobb eredményüket, hatodikak lettek a konstruktőrök mögött, holtversenyben az Aston Martinnal, de jobb egyéni legjobb eredményük miatt.

Vasseur elmondta: „Szeretettel tekintek vissza erre a hat évre. Hálával tartozom a csapat minden egyes alkalmazottjának, mert ők állították újra ezt a csapatot. Büszke vagyok a munkánkra csapatként és cégként, és főleg azokra az alapokra, amiket lefektettünk a jövőre. Amire azonban legbüszkébb vagyok, azok az emberek, akik ezt lehetővé tették, a barátaim. Mindig otthon fogom érezni magam ennél a csapatnál.”

A Sauber igazgatóságának elnöke Finn Rausing megköszönte Vasseurnek „a hat évnyi inspiráló vezetést és kemény munkát, és hogy segítette újjáépíteni a céget és a csapatot. Képes volt mindenkiből kihozni a legjobbat és az egyre jobb eredmények tanúskodnak arról, milyen minőségű munkát végzett a csapat élén.”

„Ő volt az, aki a legjobban hitt a projektben és erősebb, egészségesebb állapotban hagyja azt itt, mint amikor érkezett, fényes jövővel előttünk, aminél többet nem is kérhettünk volna. Biztos vagyok benne, hogy mindannyiunk nevében beszélek, amikor sok sikert kívánok Frednek jövőbeni kalandjaihoz.”

Az Alfa Romeo nem adott információt arról, hogy ki lesz Vasseur utódja, de egybehangzó lapértesülések szerint a McLarent három és fél év után elhagyó Andreas Seidl lesz az, aki így felkészítheti a csapatot az Audi érkezésére, lévén már dolgozott a testvérmárkánál, a szintén a Forma-1-be vágyó Porschénál.