hero image

Hivatalosan is bejelentették, ki lesz a Ferrari új csapatfőnöke

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Lewis Hamilton idei legnagyobb trollkodása eddig (videó)

FORMA-1

Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

FORMA-1

Összefoglaló videón Verstappen és Norris óriási befutója Imolában

FORMA-1

Vettel Ayrton Senna utolsó győztes F1-es autóját hajtotta meg, két zászlóval a kezében! (videó)

Motorsport.hu
2022/12/13 10:24
Ahogyan azt már jó ideje pletykálták, sőt, inkább már tényként kezelték, most tényleg valósággá vált, hiszen a Ferrari csapata bejelentette, hogy Frederic Vasseur veszi át Mattia Binotto helyét az olasz istálló élén.
Ajánlott Letérdelt Vettel Senna McLarenje előtt, és elsírta magát (videó)

Binotto, aki 28 évet húzott le a Ferrarinál, 2019-től pedig az alakulat csapatfőnöke volt, múlt hónapban mondott le posztjáról. A márka vezetése ugyanis nem volt elégedett az idén megszerzett második hellyel, bármekkora fejlődést is jelentett ez a korábbi évekhez képest.

Az olasz lapok pedig nagyon hamar megírták, hogy a Scuderia első számú kiszemeltje az Alfa Romeót vezető Vasseur lehet. Arról is voltak találgatások, hogy valójában már nyár óta egyeztettek egymással a felek, ezért tényleg nem meglepő, hogy ő veszi át a csapat irányítását.

Ma reggel ráadásul az Alfa Romeo adta hírül, hogy Vasseur távozik tőlük, így már csak idő kérdése volt, hogy bejelentsék érkezését a Ferrarihoz. Ők pedig nem is tétlenkedtek, és nem sokkal később megérkezett a hivatalos megerősítés.

A francia szakember nagyon komoly motorsportos tapasztalattal rendelkezik, korábban például a Renault gyári csapatának is volt a vezetője, amikor a márka 2016-ban saját csapattal tért vissza a királykategóriába, majd onnan távozva a Saubernél állt szolgálatba.

Most azonban ő veszi át az egyik legnehezebb munkát a Forma–1-es paddockban, így érdekes lesz látni, hogyan birkózik meg a feladattal. A Ferrari ügyvezetője, Benedetto Vigna mindenesetre bízik benne.

„Örömünkre szolgál üdvözölni Fred Vasseurt a Ferrarinál csapatvezetőként. Karrierje során sikeresen kombinálta a technikai és mérnöki tudását azzal a képességgel, hogy a lehető legjobbat tudja kihozni a pilótáiból és a csapatából is. Ez a megközelítés és a vezető készségei azok, melyekre szükségünk van, hogy a Ferrarit újult erővel vihessük előre.”

Vasseur a következőket tette hozzá: „Nagyon boldog vagyok és igazán megtisztel, hogy csapatfőnökként vehetem át a Scuderia Ferrari vezetését. Olyan emberként, aki mindig rajongott a motorsportért, a Ferrari számomra a versenyzés csúcsát jelentette.”

„Már várom, hogy Maranellóban együtt dolgozhassak a tehetséges és igazán szenvedélyes csapattal, és hogy adózhassak a Scuderia történelme és öröksége előtt, illetve jó eredményeket érjünk el a tifosi számára világszerte.”