hero image

Hivatalosan is bejelentették, ki lesz a Ferrari új csapatfőnöke

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Albon: Jó úton jár a Williams, de ez az út hosszú is

FORMA-1

Megtörtént a harmadik bemutató, íme a Williams 2023-as versenyautója!

FORMA-1

Verstappen: "Világbajnokként muszáj, hogy benne legyek a Netflix-sorozatban"

FORMA-1

Pereznek sem tetszik az FIA "szájkosár"-szabálya

Motorsport.hu
2022/12/13 10:24
Ahogyan azt már jó ideje pletykálták, sőt, inkább már tényként kezelték, most tényleg valósággá vált, hiszen a Ferrari csapata bejelentette, hogy Frederic Vasseur veszi át Mattia Binotto helyét az olasz istálló élén.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

Binotto, aki 28 évet húzott le a Ferrarinál, 2019-től pedig az alakulat csapatfőnöke volt, múlt hónapban mondott le posztjáról. A márka vezetése ugyanis nem volt elégedett az idén megszerzett második hellyel, bármekkora fejlődést is jelentett ez a korábbi évekhez képest.

Az olasz lapok pedig nagyon hamar megírták, hogy a Scuderia első számú kiszemeltje az Alfa Romeót vezető Vasseur lehet. Arról is voltak találgatások, hogy valójában már nyár óta egyeztettek egymással a felek, ezért tényleg nem meglepő, hogy ő veszi át a csapat irányítását.

Ma reggel ráadásul az Alfa Romeo adta hírül, hogy Vasseur távozik tőlük, így már csak idő kérdése volt, hogy bejelentsék érkezését a Ferrarihoz. Ők pedig nem is tétlenkedtek, és nem sokkal később megérkezett a hivatalos megerősítés.

A francia szakember nagyon komoly motorsportos tapasztalattal rendelkezik, korábban például a Renault gyári csapatának is volt a vezetője, amikor a márka 2016-ban saját csapattal tért vissza a királykategóriába, majd onnan távozva a Saubernél állt szolgálatba.

Most azonban ő veszi át az egyik legnehezebb munkát a Forma–1-es paddockban, így érdekes lesz látni, hogyan birkózik meg a feladattal. A Ferrari ügyvezetője, Benedetto Vigna mindenesetre bízik benne.

„Örömünkre szolgál üdvözölni Fred Vasseurt a Ferrarinál csapatvezetőként. Karrierje során sikeresen kombinálta a technikai és mérnöki tudását azzal a képességgel, hogy a lehető legjobbat tudja kihozni a pilótáiból és a csapatából is. Ez a megközelítés és a vezető készségei azok, melyekre szükségünk van, hogy a Ferrarit újult erővel vihessük előre.”

Vasseur a következőket tette hozzá: „Nagyon boldog vagyok és igazán megtisztel, hogy csapatfőnökként vehetem át a Scuderia Ferrari vezetését. Olyan emberként, aki mindig rajongott a motorsportért, a Ferrari számomra a versenyzés csúcsát jelentette.”

„Már várom, hogy Maranellóban együtt dolgozhassak a tehetséges és igazán szenvedélyes csapattal, és hogy adózhassak a Scuderia történelme és öröksége előtt, illetve jó eredményeket érjünk el a tifosi számára világszerte.”