hero image

Holland Nagydíj: Aki rosszul viselkedik, azt eltávolítjuk a helyszínről

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/07/16 08:56
A Holland Nagydíj szervezői felháborodva hallották, hogy egyes szurkolók hogyan viselkedtek Ausztriában. Robert van Overdijk vezérigazgató egyértelmű üzenetet fogalmazott meg azoknak a nézőknek, akik ezt Zandvoortban is meg akarják ismételni.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Van Overdijk mindenekelőtt leszögezi, hogy az ilyen viselkedés nem való a sportba. „Ez tényleg nem tartozik ide" - mondja az AD-nek adott interjújában. Az igazgató szerint ez a fajta viselkedés semmivel sem igazolható, és már előre világossá akarja tenni, hogy a Holland Nagydíj alatt nem fogják tolerálni.

Van Overdijk tisztában van azzal, hogy sok holland, aki Ausztriában is jelen volt, Zandvoortba is eljön, egy fontos különbséggel: ide sokan a feleségüket és a gyerekeiket is elhozzák majd, hiszen Zandvoort „családi eseményként" mutatja be magát.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy Zandvoortban nem történhet meg. Van Overdijk azonban azt is hangsúlyozza, hogy ez tipikus példája volt annak, hogy néhány rossz ember elrontotta a többiek szórakozását, és hogy a kockázat mindig jelen van ott, ahol nagy tömegek gyűlnek össze.

Az ilyen jelenetek megelőzése érdekében a szervezet a tavalyi évhez hasonlóan most is arra kéri a látogatókat, hogy tartsák szemmel a dolgokat. Emellett extra biztonsági szolgálatot is bevetnek, és minden önkéntes különleges utasításokat kap.

„Ami engem illet, a helytelen viselkedésre csak egy intézkedés létezik. El kell távolítani ezeket az embereket a helyszínről. Nincs tolerancia, nincs vállveregetés. Egyszerűen nem akarjuk, hogy ezek az emberek itt legyenek" - mondja Van Overdijk.