A bahreini pálya vezérigazgatója szerint kézben tudják tartani a történéseket, azonban a homokvihar könnyen megtréfálhatja a szervezőket a 2022-es Forma-1-es szezon nyitányán.

A Bahreini Nagydíj általában kevés meglepetést tartogat az időjárási viszonyok tekintetében. Ami gondot okozhat, az a homokvihar, ami most is a bahreini pálya környékén ólálkodik. A Sky Sports videója szerint homokvihar tombol a pálya közelében. Sok munka lesz az aszfalt tisztán tartásában, hogy a versenyzőknek ne okozzon kellemetlenséget.

Salman Al Khalifa sejk nem aggódik túlságosan a közelgő homokviharok miatt, de elismeri, hogy a helyzet némileg kiszámíthatatlan. „Az időjárással kapcsolatban sosem lehet pontosan tudni, hogy mi fog történni, de mi készen állunk" - mondja a Bahrain International Circuit vezérigazgatója.

A szél várhatóan csütörtökön felerősödik, de a hétvégére lecsillapodik. Így kicsi az esélye annak, hogy az év első Forma-1-es futamát homokvihar sújtja majd. A páratartalom mindenesetre az egész hétvége során 40% körül alakul, így ezzel kapcsolatban nem lesz nagy eltérés a szabadedzések és a kvalifikáció, valamint a verseny alatt.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL