Ausztrália utolsó Forma-1-es világbajnoka, Alan Jones szerint a Red Bull tartalékpilótájaként dolgozó Daniel Ricciardo nem fog visszatérni a rajtrácsra.

Jack Brabham mellett Alan Jones volt az egyetlen ausztrál pilóta, aki a Forma-1 világbajnoka lett 1980-ban, az elsőként, aki a Williamsnek szállította ezt a címet. Mivel a kanyarban van a 2023-as Ausztrál Nagydíj, elmondta véleményét a bajnokságban és annak környékén szereplő honfitársairól.

Oscar Piastri mellett Daniel Ricciardo az, aki rajthoz állhat a hazai futamán, de ő csak vészhelyzet esetén, ugyanis miután a McLaren idő előtt megvált tőle, volt csapata, a Red Bull tartalékja lett. A gyakran hangoztatott célja a visszatérés a Forma-1-be, de a Daily Mail által kérdezett Jones szerint ez a cél nem reális:

„Nem hiszem, hogy a Red Bullnál kap ülést és ha nem történik valami rendkívüli, idén egy versenyen sem áll rajthoz. Nem látom okát, hogy ne hosszabbítsanak Perezzel és főleg Verstappennel és a Ferraritól sem hiszem, hogy valaki elmenne, szóval nem látom, hova férne be.”

„Nyilván mindenki szeretne pozitív szájízzel távozni a Forma-1-ből, nagy kár, hogy valamiért így leromlott a teljesítménye. Szerintem még maga sem tudja, miért. Ahogy már mondtam, szerintem nem fog visszatérni, sőt, szerintem már maga is túl sokat foglalkozik azzal, mit csinál az autón kívül, mint az autóban.”

És hogy Oscar Piastri felnőhet-e az ausztrál világbajnokok sorához? Jones szerint erre elég nagy esély van: „Szerintem Piastriból világbajnok lehet. Néhanapján jönnek olyanok, akikben hatalmas tehetség szunnyad és ő szerintem az egyikük. Mindent megnyert, amiben eddig kipróbálta magát és ezt nem sokan mondhatják el magukról. Egyértelműen képes arra, hogy világbajnok legyen.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL