A Red Bull-csapatfőnök Christian Horner úgy gondolja, a Mercedes csapata a saját stratégiai hibájáról akarta elterelni a figyelmet Michael Masi támadásával, illetve le akarták járatni Verstappen bajnoki címét.

A 2021-es szezonban Max Verstappen tudta megszerezni a világbajnoki címet egy drámai szezonzáró versenyen, amelynek folyamán döntő jelentősége volt annak is, hogy Verstappen bejött az új abroncsokért a safety caros periódus kezdetén, Hamilton viszont nem.

A biztonsági autós szakaszt követő újraindításnál pedig azért kritizálták sokan az azóta a versenyigazgatói posztot elhagyó Michael Masit, mert nem minden lekörözött vehette vissza a körét, hanem csak a Hamilton és Verstappen között elhelyezkedő pilóták.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt gondolja, mindez csak „ködösítés” a Mercedes részéről, hogy eltereljék a figyelmet a német istálló stratégiai hibájáról, és tagadta, hogy Masi szabályt szegett volna az újraindításnál.

Horner szerint azzal is próbálta lejáratni és hitelteleníteni a brackley-i istálló Verstappen bajnoki címét, hogy Hamilton és Wolff nem ment el az FIA díjkiosztó gálájára – helyettük a technikai igazgató James Allison vett át a konstruktőri trófeát.

„A riválisaink összehangolt kampányt folytattak az eredményünk lejáratására, beleértve az FIA-díjátadót is, ezt a taktikát pedig a Mercedes más versenysorozatokban is alkalmazta már” – mondta Horner a Daily Mailnek adott interjújában.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL