A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a Ferrari lesz a legnagyobb ellenfelük a 2022-es Forma-1-es Bahreini Nagydíjon, miután nagyon meggyőzőnek találta a maranellóiak autóját.

Max Verstappen autózta a második bahreini szabadedzés legjobb idejét, de csak 87 ezreddel végzett Charles Leclerc előtt, aki a C4-es közepes gumikon még gyorsabb volt a holland versenytársánál.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elismerte, hogy lenyűgözte a Ferrari tempója, amely minden körülmények között erősnek tűnik.

„Szerintem a Ferrari nagyon-nagyon gyors” – értékelt a Sky Sportsnak Horner. „Leclerc és Sainz is gyors volt, mindkét pályán (Barcelona és Bahrein), minden körülmények között. Őket kell majd legyőznünk.”

Horner azt is hozzátette, hogy elégedett a saját teljesítményükkel is, és úgy érzi, hogy jó alapokkal rendelkeznek a szezon előtt, amely minden idők egyik legkeményebb fejlesztési versenyét tartogatja.

„Nem igazán foglalkoztat, hogy ki az aktuális ellenfelünk – persze jó látni, hogy a Ferrari visszatért az élmezőnybe. Aludt ez az óriás az elmúlt pár évben, de mindig is tudtuk, hogy egyszer összeszedik magukat.”

„Nagyon korán nekiláttak ennek a projektnek, és nagyszerű autóval álltak elő.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL