A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt mondta, hogy bár nem tartja tökéletesnek a jelenlegi sprintformátumot, de lehetnének izgalmasabbak is a sprintek – azonban kezdenek kifutni az időből.

Tavaly debütált a sprintkvalifikációs formátum a Forma-1-ben: három helyszínen rendeztek sprinteket az időmérők után, amely kialakította a vasárnapi verseny rajtsorrendjét, az első három helyezett pedig pontokkal is gazdagodott.

A Forma-1 és a csapatok pedig sajtóinformációk szerint elviekben megegyeztek arról, hogy idén már hat sprint lesz, azonban kicsit később a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown arról nyilatkozott, hogy a pénzbeli vita miatt azt sem lehet kizárni, hogy egyáltalán nem lesz sprint 2022-ben.

Egyes beszámolók szerint a Red Bull és a Mercedes szeretne jelentősen több pénzt kapni a sprintekért, míg a McLaren a jelenlegi formájában is támogatná a sprintrendezést. Nemrég a témában megszólalt a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner is, aki rávilágított, kezdenek kifutni az időből.

„Azt gondolom, hogy tavaly érdekesek voltak a sprintversenyek. Viszont szerintem maga a formátum nem volt tökéletes. Én hiszek abban, hogy minden nagydíj alapvető részét az időmérő és a verseny képzi, de ha nem próbálsz ki valamit, sosem tudod meg, mi lett volna.”

„Szerintem vannak dolgok, amelyeknek segítségével izgalmasabbak és érdekesebbek lehetnének a sprintek. De kezdünk kifutni az időből, és rövidesen döntést kell hoznunk” – mondta Horner a World Is One Newsnak.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL