A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner arra hívta fel a figyelmet, hogy ha nem cselekednek, akkor legalább a csapatok fele átlépheti a költségvetési sapka összegét az idei szezonban.

Az idei szezonra 140 millió dollárban határozták meg a költségvetési sapka összegét a Forma-1-ben, viszont a komoly globális inflációráta miatt nagyon nehéz helyzetbe kerültek a csapatok is.

Az F1.com szakírója, Lawrence Barretto nemrég arról írt, hogy az infláció miatt kellett „kukáznia” az Alfa Romeónak az egyik betervezett fejlesztését, most pedig a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szólalt meg a témában.

Horner attól tart, hogy a költségvetési sapka összegének átlépése legalább a csapatok felét érintheti, és nagyon reméli, hogy emiatt nem a bíróságon fog eldőlni, hogy ki lesz a 2022-es idény világbajnoka:

„Valószínűleg a csapatok körülbelül 50 százaléka át fogja lépni a költségvetési plafont az év végére, ha a dolgok így mennek tovább. Sőt, ez a szám még ennél is több lehet” – magyarázta a csapatfőnök.

„Nem akarjuk, hogy a bajnokságról a bíróságok vagy a párizsi bíróság döntsön az FIA előtt. 6 hónapunk maradt még az évből, tehát most kell cselekednünk” – idézte Hornert a RacingNews365.

A Red Bull a szezon eddigi lefolyásával elégedett lehet, ugyanis az egyéni pontversenyben jelentős előnnyel Max Verstappen áll az élen, míg a konstruktőri bajnokságban 76 egység az előnyük a Ferrari előtt.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL