Christian Horner a Francia Nagydíj miatt aggódik, ugyanis probléma lehet a pályahatárok betartásával, mely már Ausztriában is rekordszámú büntetést hozott.

Az Osztrák Nagydíjon mintegy 43 kört töröltek a pályahatárok túllépése miatt, és nem kevesebb, mint négy versenyző kapott öt másodperces büntetést. Ők nem kevesebb, mint négyszer lépték túl a pályakorlátokat. Négy versenyző azonban a futam során végig a vonalakon belül maradt.

A szabálysértések és a kiosztott büntetések számát a stewardok és a versenyigazgatóság kritikával illette. Max Verstappen például viccnek nevezte, hogy ennyi kört elvettek, Lewis Hamilton pedig elégedetlenségének adott hangot a spielbergi pályával kapcsolatban, mindezt a rádión keresztül.

Horner is aggódik a pályahatárok miatt, mivel a brit a Red Bull Ringen is látta a szabálytalanságokat, és azzal érvel, hogy a pálya jellege miatt könnyebb lesz a vezetés a pilóták számára, de a Motorsport.com szerint a pálya karaktere arra is kényszeríti a versenyzőket, hogy feszegessék a határokat. A Red Bull Racing csapatfőnöke azonban még ennél is jobban aggódik a Francia Nagydíj miatt.

„Arra számítok, hogy a Paul Ricard nagyobb problémát jelent majd, mert ott tényleg időt lehet nyerni. És persze ott hektárnyi aszfalt van, szóval ez is arra invitál, hogy a pályán kívül autózzunk” - mondta Horner.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL