A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint a Bahreini Nagydíj után a legközelebbi kihívójuk az Aston Martin lesz, akik erősebbek a Ferrarinál és a Mercedesnél is.

Egy másodpercig sem volt kétséges a Bahreini Nagydíj rajtja után, hogy Max Verstappen brutális tempófölénnyel rendelkezik a mezőnyben, és a Red Bull megbízhatóságától függően, de a zsebében érezheti a győzelmet.

A 3. hely várományosa Charles Leclerc volt, de végül a Ferrari ismét megadta magát. Fernando Alonso versenytempója azonban még Leclerc-énél is jobb volt, emiatt pedig Horner úgy gondolja, hogy valójában az Aston Martin a második erő jelenleg a mezőnyben.

„Nagyon erősek voltak a futamon, jó volt látni Alonsót ennyire elől, reményt ad minden 40 év feletti öregfiúnak” – idézi a 49 éves Hornert a PlanetF1. „Nagyon jól versenyzett, még mindig csúcsformában van, az Aston Martin pedig nagyon erősnek tűnik.”

„A verseny eredménye és a futamon látott tempó alapján azt kell mondanom, hogy az övék a második legerősebb autó.”

„Két-három verseny után azonban sokkal jobb képet fogunk kapni erről, maratoni kihívást jelent a 23 verseny. Ma mi voltunk a hősök, de holnap lehet, hogy a Ferrari, a Mercedes, vagy éppen az Aston Martin lesz az.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL