hero image

Horner az FIA-nek: „Ez nem lenne fair!”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/12 08:58
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elviekben támogatná egy új csapat beszállását a Forma-1-be, azonban határozottan kijelentette, nem lenne fair levárni, hogy ők fizessenek egy új istálló beszállása miatt.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Michael Andretti célja, hogy 2024-ben már ott legyen a Forma-1 csapatai között, viszont ez nem lesz egyszerű feladat számára, hiszen a jelek szerint nem mindenki szeretné, hogy mindenképp bővüljön az F1-es istállók száma.

A Miami Nagydíj hétvégéjén is ott volt Andretti a paddockban, ahol a hírek szerint támogató aláírásokat gyűjtött, viszont ha hihetünk az értesüléseknek, csak a McLaren és az Alpine csapatfőnökét sikerült meggyőznie.

Andrettiék helyzetét nehezíti, hogy ha 11 felé kellene osztania a Forma-1-nek a csapatok felé kiosztott összeget, akkor a jelenlegi alakulatok kevesebb pénzt kaphatnának – erre hívta fel a figyelmet a Red Bull-csapatfőnök Christian Horner is:

„A pénz természetesen komoly szerepet játszik az egyenletben. Mert nem lenne fair, ha azt várnánk el, hogy más csapatok fizessenek egy új istálló beszállása miatt” – fejezte ki véleményét határozottan a Red Bull csapatfőnöke a Metro szerint.