Nem úgy indult a szezonnyitó a Red Bull Racing számára, ahogyan azt tervezték, ugyanis Christian Hornerék mindkét autója megadta magát a bahreini futam véghajrájában.

A Bahreini Nagydíj záró szakaszáig úgy tűnt, hogy Max Verstappen Charles Leclerc-rel küzd majd a győzelemért. A Red Bull Racing hollandja már többször is megpróbálta megelőzni a Ferrari pilótáját, kevés sikerrel. A záró szakaszban azonban fordítva alakultak a dolgok, és egy üzemanyag-ellátási probléma miatt a regnáló világbajnok feladni kényszerült a versenyt.

Egy körrel később Sergio Perez volt az, aki az első kanyarban pontosan ugyanezzel a problémával elvesztette uralmát autója felett, ami miatt ő is kiesett. Komoly probléma, amit a Red Bullnak rövid időn belül kell megoldania. Christian Horner a futam utáni műsorban elmagyarázza, mi bosszantja leginkább a kettős meghibásodás után.

„Egyszerűen elvesztettük az energiát mindkét autónkban. Ez nagyon frusztráló, mert nagyon jó pontokat szerezhettünk volna ma. Jó tudni, hogy legalább egy tisztességes autót kaptunk" – utalt Horner arra, hogy az egész hétvégén a Red Bull a Ferrari mellett a legyorsabb autó volt a pályán, igaz vasárnap a Ferrari a rajtnál lassan elhúzott a Red Bull elől.

Verstappen többször is megpróbálta megelőzni Leclerc-et, de a Ferrari folyamatosan tartotta magát. A Ferrari végül Verstappen kiesésének köszönhetően szerezte meg a duplagyőzelmet. Ezen a héten a Szaúd-arábiai Nagydíj szerepel a programban. Kevés idő van tehát a Red Bullnak a problémák megoldására. „Ez egy maratoni szezon. A 23 verseny őrületes. Egy kis balszerencse volt a futam végén" - zárta Horner.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL