hero image

Horner eltökélt azzal kapcsolatban, hogy megvédik Verstappen világbajnoki címét

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2022/06/02 09:03
A Red Bull Racing kedden azzal a hírrel állt elő, hogy Sergio Perez továbbra is marad az istállónál. Az osztrák alakulat jó okkal hozta meg ezt a döntést, Christian Horner szerint ugyanis a mexikói egyértelmű fejlődést mutat.
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

A Pierre Gaslyval és Alexander Albonnal való sikertelen együttműködések után a Red Bull úgy döntött, hogy 2021-ben Max Verstappen mellé leigazolja Perezt. Míg a pilótát az első szezonjában többször is kritizálták a teljesítménye miatt, addig mostanában egyre jobban teljesít. A jelenlegi világbajnokságban Verstappen és közte mindössze tizenöt pont a különbség.

Horner ezért nem tartotta nehéz döntésnek, hogy hosszabb ideig folytassák Perezzel, nyilatkozta a Bloombergnek adott interjújában. A csapatfőnök úgy véli, hogy a két fél között jó a munkakapcsolat, és ez a következő években csak tovább javulhat. „Tudjuk, hogy van egy olyan versenyzőnk, akinek egyre nagyobb az önbizalma" - jegyzi meg Horner.

Horner Verstappen címvédési esélyeiről is beszél. „Nos nézd, szerintem tudod, hogy van esélyünk. Idén volt a legnagyobb szabályváltozás 40 éve. A csapat nagyszerű munkát végzett abban, hogy alkalmazkodott ezekhez a szabályokhoz. Miután tavaly Maxszel megszereztük a világbajnoki címet, eltökéltek vagyunk, hogy megvédjük azt."