A Red Bullt vezető Christian Horner kizárta annak a lehetőségét, hogy Max Verstappen mostantól simán elszaladjon az idei bajnoksággal, hiába nyert a címvédő zsinórban három versenyt. Érzése szerint még bőven jöhetnek fordulatok.

Miután Ausztráliában még úgy tűnt, szinte minden elveszett, Verstappen és a Red Bull egy másik fokozatba kapcsolt, és meg tudták nyerni a legutóbbi három viadalt, aminek köszönhetően már ők vezetik mindkét bajnoki tabellát.

Horner viszont ezek ellenére sem gondolja úgy, hogy most már sétagalopp lesz számukra a 2022-es idény. „Nem, egyáltalán nem” – válaszolta a média képviselőinek, amikor arról kérdezték, hogy Verstappen mostantól domináns üzemmódra válthat-e.

„A versenytársaink elképesztően erősek. Megvoltak a pillanataink, de minden futam, kivéve a spanyolországit, végig a határon táncolt. Max hihetetlenül vezet, Checo is remek munkát végez, de én egész évben szoros küzdelmet várok.”

Horner ráadásul még nem írna le senkit, így a Mercedest sem, már ami az idei bajnoki címet illeti. „Ez is azt mutatja, hogy milyen gyorsan változhatnak a dolgok. Ausztráliában még 40 ponttal voltunk lemaradva, pár futammal később pedig már hattal vezetünk.”

„Az F1 már csak ilyen. Ezért sem írnám le a Mercedest, hiszen még rengeteg pont szerezhető. Azt is tudjuk, hogy a Ferrari autója igazán gyors. Úgyhogy még ne igyunk előre a medve bőrére” – intett óvatosságra Horner.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL