hero image

Horner: Hamilton nagyon szeretett volna a Red Bullhoz igazolni

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Videón Jenson Button megdöbbentő hibája a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Óriási pofont kapott a két McLaren a Kínai Nagydíjon

FORMA-1

Videón Verstappen egészen hihetetlen F1-es startja 19 évesen a Kínai Nagydíjról

FORMA-1

Egy több mint szürreális baleset a Kínai Nagydíjról

Motorsport.hu
2022/03/14 09:15
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, a világbajnoki éveikben szívesen csatlakozott volna az istállójukhoz Lewis Hamilton, ehelyett ő Niki Laudát bátorította arra, hogy igazolja le a britet.

Lewis Hamilton 2007 és 2012 között versenyzett a McLarennél, majd 2013-ra a Mercedeshez igazolt, utóbbi csapattal pedig hat világbajnoki címet tudott szerezni, illetve zsinórban nyolcszor konstruktőri bajnokok lettek.

A Red Bull-csapatfőnök Christian Horner a Daily Mailnek adott nyilatkozatában arról is szót ejtett, hogy Hamilton szívesen hozzájuk igazolt volna, az osztrák istálló viszont úgy látta, nem lenne értelme egy Hamilton-Vettel duónak.

„Az évek folyamán tárgyaltam néhányszor Lewisszal. 2010-től 2013-ig nagyon szívesen igazolt volna a Red Bullhoz. Akkoriban viszont Sebastian nálunk versenyzett, és nem lett volna értelme, ha két alfa-pilótánk lett volna.”

Horner azt is elismerte, megpróbálta elintézni, hogy minél kisebb veszélyt jelentsen számukra Hamilton, viszont a hibrid-éra beköszöntével visszafelé sült el a stratégiája.

„Niki Lauda a Mercedesnél volt, és nagyon szerette volna leigazolni Lewist, és emlékszem, arra bátorítottam, hogy tegye is meg. 2012-ben a McLaren ellen harcoltunk, övék volt a leggyorsabb autó, és úgy éreztük, kevesebb veszélyt jelentene ránk Lewis, ha a Mercedeshez igazolna.”

„Arra bátorítottam Nikit, hogy ne sajnálja a pénzt, ugyanis Lewis kicsit tétovázott. Most már azt mondhatjuk, visszafelé sült el a stratégiám” – ismerte el Horner.