A Red Bull Forma-1-es csapatfőnöke, Christian Horner pár hete már nyilvánvalóvá tette, hogy nem kíván beszélni az ellene egykori személyi asszisztense által benyújtott panaszról, így amikor a Japán Nagydíj után is felmerült a téma, nem volt jókedvénél.

Max Verstappen dolgát tökéletesen végezve nagy fölénnyel nyerte a Japán Nagydíjat és Sergio Perez is hozzátette a maga részét a csapat öröméhez második helyével. Újabb remek eredmény ez tehát az osztrák csapatnak a melbourne-i betli után, nem csoda, hogy Christian Horner csapatfőnököt rengeteg kérdés várta az összegyűlt riporterektől.

Szóba került azonban az egykori személyi asszisztense is, aki panaszt tett ellene kéretlen közeledés miatt. A Japán Nagydíj előtt a BBC-nek a nő egy barátja nyilatkozott kimerítően arról, hogy milyen érzelmi megpróbáltatásokon megy keresztül a vádló, arra a kérdésre, hogy ezt kívánja-e kommentálni, Horner egy egyszerű „nemmel” válaszolt.

Azt is kiderítette a BBC, hogy a történet minden szereplője aláírt egy titoktartási szerződést, bár barátja nyilatkozatából nem derül ki, hogy szabad akaratából tette-e ezt a volt személyi asszisztens. Az viszont máshonnan kiderült, hogy Horner korábbi asszisztense, Nicole Carling ismét a Red Bull Racingnél dolgozik.

Japánban azt is megkérdezték a csapatfőnöktől, hogy meg tudja-e erősíteni ezt az értesülést, amire némileg értetlenkedve és kis ingerültséggel a hangjában válaszolt: „Igen, de meglep, hogy egy verseny után az asszisztensemről kell beszélnem. De igen, az asszisztensem, aki 15 évig mellettem volt, egy átmeneti pozíciót foglal el a csapatnál.”

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL