hero image

Horner: Látványosan rossz volt Ricciardo időzítése!

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/02 09:16
A Red Bull-csapatfőnök Christian Horner szerint rosszul időzített az átigazolásaiban Daniel Ricciardo, aki nem akart második számú versenyző lenni Max Verstappen mellett – véli a brit.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Daniel Ricciardo 2018 nyarán kvázi mindenkit meglepve döntött úgy, hogy a Renault-hoz igazol a Red Bulltól, és végül két éven keresztül erősítette a francia istállót, ahol a két dobogós helyezése jelentette számára a maximumot.

2021 óta pedig a McLaren versenyzője az ausztrál, aki bár egyszer már győzni is tudott a wokingi alakulattal, viszont egyelőre csapaton belül Lando Norris teljesít jobban, akivel hosszabbított is a brit csapat.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner elmondta, hogy 2018-ban egy erős ajánlattal próbálták marasztalni Ricciardót, de így sem tudták meggyőzni őt:

„Akkoriban egy sztratoszférikus ajánlatot tettünk neki” – mondta Horner az ausztrál Daily Telegraph-nak, vélhetően arra utalva, hogy rengeteg pénzt ajánlottak az ausztrál versenyzőnek a maradásért.

Ezzel együtt Ricciardo mégis úgy döntött, hogy eligazol, Hornernek pedig erről is megvan a véleménye, amit nem is rejtett véka alá:

„Látványosan rossz volt Daniel időzítése. Másrészt viszont látta, hogy Max egyre jobb, és nem akart második számú versenyző lenni” – véli a csapatfőnök a korábbi versenyzőjéről.