hero image

Horner most már azt gondolja, legális a Mercedes megoldása

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/12 09:06
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner úgy gondolja, megfelel a szabályoknak a Mercedes megoldása, és tagadja, hogy mást mondott volna.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Az Auto Motor und Sport elismert újságírója, Michael Schmidt arról írt csütörtök délelőtt, hogy Horner azt mondta neki, a Mercedes túl messzire ment az oldaldoboz-designjával, illetve hogy illegálisak lehetnek a tükör környékén lévő „uszonyok” is.

A Red Bull tagadta, hogy ezt mondta volna Horner, Schmidt múltját ismerve a legvalószínűbb opció mégis az lehet, hogy a csapatfőnök „nem hivatalosan” mondta ezt a német szakírónak, csak „felvételen kívül” megjegyezte a dolgot.

Mindenesetre ma már azt nyilatkozta Horner, hogy teljesen legális a Mercedes szinte oldaldoboz-mentes megoldása.

„Ez a koncepció nagyban eltér attól, amit mi készítettünk, ahogy más csapatokétól is. Ez is megmutatja, mekkora mértékű a kreativitás a sportban, ami még a Forma-1 erősen korlátozó szabályain is átjön, hiszen több különböző megoldást is láthattunk.”

„Azt majd az idő megmondja, hogy a Mercedesé-e a helyes út. Ebben a sportban azt látni, hogy az idő múlásával egyre közelebb kerülnek egymáshoz a különböző filozófiák. De a Forma-1 szempontjából jó dolog, hogy 10 különböző szabályértelmezést láthatunk.”

„A Mercedes értelmezése egy eltérő és extrém design, de ha felmerül a kérdés, hogy legális-e, akkor azt mondom, hogy igen, teljes mértékben. Úgy tűnik, hogy minden szabálynak megfelel” – mondta Horner.