hero image

Horner nagyon elégedett Verstappennel: Ez fenomenális számunkra

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/03/03 09:07
Christian Horner nagyon örül annak a hatéves szerződésnek, amit a Red Bull Racing kötött Max Verstappennel. A csapatfőnök mosolyogva jelentette be a hírt.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Verstappent generációja egyik legjobb versenyzőjének, ha nem a legjobb pilótájának tartják. Míg elődei, mint Michael Schumacher, Fernando Alonso és Ayrton Senna néha csapatot váltottak, Verstappen hű maradt a Red Bull-hoz. Miután 2016-ban debütált a Red Bull Racingnél, most olyan szerződést írt alá, amely 2028-ig a csapatnál tartja őt.

„Azt hiszem, ez jól mutatja a Red Bull elkötelezettségét Max iránt, és Max elkötelezettségét a Red Bull iránt. Szerintem ez fantasztikus hír az egész csapat számára. Azt is mutatja, hogy hisznek abban, amit csinálunk, szóval ennél jobban nem is kezdhetnénk a szezont. A 2028-ig szóló szerződés fenomenális számunkra'' - mondta Horner a csapat videójában a GpBlog szerint.

A Red Bull fontos csapást mért a 2028-ig szóló szerződéssel, mivel az új motorszabályokon túl is bebiztosította magát Verstappennel. A Red Bull egy saját motoron dolgozik, és állítólag a Porschéval is tárgyalásokat folytat. Az, hogy a világbajnok már erre az időszakra elkötelezte magát, nagyban megkönnyíti a tárgyalásokat minden érintett féllel.

„Azt hiszem, nagyon fontos számunkra, hogy megvan ez a folyamatosság. Mindig is hittünk ebben. Az a tény, hogy ilyen hosszú időre elköteleztük Maxot, a 2026-os átmeneti évre is, amikor független motorgyártóvá és beszállítóvá válunk, fantasztikus'' - zárta Horner.