Christian Horner nem kíván belemenni a Forma-1-ben az ékszerek és piercingek betiltásáról szóló vitába. A Red Bull Racing csapatfőnöke a Sky Sportsnak adott hangot azzal kapcsolatban, hogy az FIA számára ez problémát jelent.

Az FIA hosszú csatát vívott elsősorban Lewis Hamilton ellen az idei szezon elején. A sportág szabályzata évek óta kimondja, hogy ékszereket és piercingeket nem szabad viselni, de ezeket a szabályokat sosem tartották be. Ezt szerették volna elérni az új versenyigazgatók, Niels Wittich és Eduardo Freitas, de nagy ellenállásba ütköztek.

Hamilton nyíltan ellenezte ezt a szabályt, és olyan ember is, aki szereti a piercingjeit bent tartani. Néhány piercinget például nem is tudna levenni, mert azok be vannak ragasztva. Hamilton orvosi felmentést kapott, de csak ideiglenesen. Még mindig nincs tisztázva a helyzet.

„Ez egy olyan kérdés, ami az FIA-t érinti. Ha ez olyasmi, amit ők biztonsági szempontból fontosnak tartanak, akkor ez nagyon is rajtuk múlik. Nekem nincs erős véleményem ezzel kapcsolatban. Ez egy személyes döntés. El tudom képzelni, hogy ha valamit a szádba vennél, és lenyelnéd, majd megfulladnál tőle, akkor nem lenne jó, de nincs határozott álláspontom" - mondta Horner a brit médiának.

Horner mindenekelőtt úgy látja, hogy az FIA új elnöke nagyító alá került. Mohammed Ben Szulajem már az első évében letette a névjegyét a sportban. „Az FIA új elnöke kezd belejönni a dolgokba. Borzasztó sok minden történik a sportban, és neki is gyorsan kell felzárkóznia. Jelenleg néhány komoly problémával kell foglalkoznia'' - zárta Horner.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL