hero image

Horner nem foglalkozik az ékszerkérdéssel: „Ez egy személyes döntés”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/06/03 09:07
Christian Horner nem kíván belemenni a Forma-1-ben az ékszerek és piercingek betiltásáról szóló vitába. A Red Bull Racing csapatfőnöke a Sky Sportsnak adott hangot azzal kapcsolatban, hogy az FIA számára ez problémát jelent.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Az FIA hosszú csatát vívott elsősorban Lewis Hamilton ellen az idei szezon elején. A sportág szabályzata évek óta kimondja, hogy ékszereket és piercingeket nem szabad viselni, de ezeket a szabályokat sosem tartották be. Ezt szerették volna elérni az új versenyigazgatók, Niels Wittich és Eduardo Freitas, de nagy ellenállásba ütköztek.

Hamilton nyíltan ellenezte ezt a szabályt, és olyan ember is, aki szereti a piercingjeit bent tartani. Néhány piercinget például nem is tudna levenni, mert azok be vannak ragasztva. Hamilton orvosi felmentést kapott, de csak ideiglenesen. Még mindig nincs tisztázva a helyzet.

„Ez egy olyan kérdés, ami az FIA-t érinti. Ha ez olyasmi, amit ők biztonsági szempontból fontosnak tartanak, akkor ez nagyon is rajtuk múlik. Nekem nincs erős véleményem ezzel kapcsolatban. Ez egy személyes döntés. El tudom képzelni, hogy ha valamit a szádba vennél, és lenyelnéd, majd megfulladnál tőle, akkor nem lenne jó, de nincs határozott álláspontom" - mondta Horner a brit médiának.

Horner mindenekelőtt úgy látja, hogy az FIA új elnöke nagyító alá került. Mohammed Ben Szulajem már az első évében letette a névjegyét a sportban. „Az FIA új elnöke kezd belejönni a dolgokba. Borzasztó sok minden történik a sportban, és neki is gyorsan kell felzárkóznia. Jelenleg néhány komoly problémával kell foglalkoznia'' - zárta Horner.