hero image

Horner: nem kockáztathattunk, Pereznek el kellett engednie Maxot

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/22 09:17
A Red Bull csapatfőnöke a Spanyol Nagydíj után elmagyarázta, miért kellett Sergio Pereznek átadnia vezető pozícióját Max Verstappennek, aki végül simán behúzta a futamgyőzelmet és átvette a vezetést a világbajnoki pontversenyben.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Sergio Perez csalódottan vette tudomásul, amikor csapata rászólt a fülére a barcelonai versenyen, hogy adja át pozícióját csapattársának, ugyanis más stratégián vannak, ebből pedig végül a mexikói jött ki rosszabbul.

„Rengeteg fenyegető tényező volt a tomboló hőségben, a víz, az olaj, a fékek bármikor megadhatták volna magukat. Egy ilyen helyzetben, amikor lehetőséged van kettős győzelmet aratni, nem kockáztathatsz“ - mondta a futam után Horner.

„Különböző stratégiát alkalmaztunk Maxnál és Checónál, Maxnak pedig akkora gumielőnye volt, hogy Checónak el kellett engednie. Természetesen a futam hevében nem látta a teljes képet, hogy milyen hosszú etapot kell teljesítenie a közepes gumikon.“

„Egyszerűen nem volt értelme kockáztatni egy csatát, különösen úgy, hogy Max DRS-e nem működött optimálisan. Checo újfent bebizonyította, igazán jó csapatjátékos, helyesen cselekedett“ - tette hozzá a csapatfőnök.