hero image
dppi

Horner örül, hogy Ricciardo hazatért, miután "hülyeségből" elhagyta őket

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Marko nem örülne, ha szaúdi kézbe kerülne a Forma-1

FORMA-1

Gene Haas egyértelmű célokat tűzött ki idénre csapatának

FORMA-1

Így változott meg Hamilton hozzáállása versenytársaihoz

FORMA-1

Már most érzi a büntetése hatását a Red Bull Horner szerint

Motorsport.hu
2022/12/07 14:29
A Red Bull Forma-1-es csapatát vezető Christian Horner felidézte 2018 végét, amikor Daniel Ricciardo a Renault kedvéért elhagyta Milton Keynes-t.
Ajánlott Ekkor tart autóbemutatót a 10 Forma-1-es csapat!

A 2023-as Forma-1-es bajnokságot Daniel Ricciardo katasztrofális szezonja és a McLarentől való korai búcsúja után a kispadon kezdi, azonban nem akárhol, ugyanis a Red Bullal szerződött le tartalékpilótai szerepre.

Ez tehát azt jelenti, hogy az ausztrál visszatér az angol-osztrák csapathoz, akiket 2018 végén hagyott el, akkor még a Renault-ba igazolva öt év után, ami alatt karrierje nyolc futamgyőzelméből hetet megszerzett.

Ezt követően a hármas rajtszámot választó pilóta mindössze három alkalommal állt dobogóra a Renault és a McLaren berkeiben eltöltött négy év alatt, legutóbb a legfelső fokára, 2021-ben, Monzában. Most más szerepben, de így is meleg fogadtatásban részesült Christian Horner csapatfőnöktől.

A brit szakember négy évvel később idézte fel Ricciardo döntését arról, hogy a maradás helyett inkább kalandot keres magának: „Daniel még tinédzserként csatlakozott hozzánk, velünk nőtt fel. Nagy sikerei voltak nálunk, de aztán hülyeséget csinált és más csapatokat keresett magának, ami nem jött össze neki.”