hero image

Horner szerint a Ferrari feljebb csavart motorral ment pénteken

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/07/23 09:08
Christian Horner a Francia Nagydíj pénteki napja végén értékelt, ahol csapata, a Red Bull bőven elmaradt az egykörös tempó tekintetében a Ferraritól, azonban a futamon erősebbek lehetnek.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Christian Horner látta, hogy Carlos Sainz több mint fél másodperccel gyorsabb volt Max Verstappennél pénteken, de nem aggódik túlságosan. Az osztrákok csapatfőnöke szerint az RB18 minden szempontból versenyképesnek tűnik az első két szabadedzés alapján.

„Egész évben gyors autójuk volt [a Ferrarinak], és azt hiszem, ezen a hétvégén is láthatjuk, hogy versenyképesek. Volt egy kör, ahol talán egy motorüzemmóddal feljebb kapcsoltak. Versenyképesnek tűnünk a közepes, a lágy és a kemény keverékeken is is" – mondta Horner a Sky-nak.

Az utolsó húsz percben a Red Bull, ahogy mindenki más is, a versenyszimulációkra koncentrált. „Viszonylag rendben volt minden" - mondta a brit. Verstappen viszonylag rövid etapot vezetett a közepes keveréken. „Csak egy ötkörös etap volt, de összességében sok információt kaptunk."

Sergio Perez a nap második edzésén kísérletezett egy kicsit, de ez kifizetődött. A tizedik helyen végzett, egy másodperccel Verstappen mögött. A Red Bull legalább tudja, merre nem szabad menni, mondta nevetve Horner. Azzal zárta, hogy „versenyképesek vagyunk az első szektorban, nagyon versenyképesek a másodikban, és a harmadik szektor az, ahol egy kicsit rendet kell tennünk".