hero image

Horner szerint a Mercedes lassan visszatér az élre

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/07/15 09:09
Christian Horner arra számít, hogy a Mercedes gyors lesz a Paul Ricardon a Francia Nagydíjon. A Red Bull csapatfőnöke úgy véli, a csapat lassan újra bekapcsolódik a győzelmekért folytatott küzdelembe.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Lewis Hamilton az Osztrák Nagydíjon ismét a harmadik, míg George Russell a negyedik helyen végzett. A Mercedes nehéz szezonon van túl, de a csapat fokozatosan, erős eredményekkel tér vissza.

„Arra számítunk, hogy [a Mercedes] gyors lesz a [Paul] Ricardon. Már mutattak villanásokat, hogy ott vannak. Az elmúlt két futam igazán tisztességesen alakult számukra, és egyáltalán nem volt jele a pattogásnak. Úgy tűnik, lassan visszahozzák magukat a játékba" - idézi Hornert a Motorslat.

A Mercedes már jócskán lemaradt a bajnokságban. A különbség a listavezető Red Bull Racinggel szemben 122 pont, míg a Ferrarival szemben 66 pont. Ennek ellenére a Mercedes rengeteg pontot szerzett az elmúlt futamokon, részben a Ferrari kiesései miatt.

„Folyamatosan gyűjtögetik a pontokat, nem vagyok benne biztos, hogy jelenleg hogy állnak a konstruktőri vagy a versenyzői [bajnokságban], de jó dolog, ha több autóval vannak harcban" - mondta a brit csapatfőnök. Különösen a szurkolók számára lesz jó látni, hogy több csapat küzd a győzelmekért, véli Horner.