hero image

Horner szerint az idei bajnoki harc is Abu Dhabiig tarthat

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/05/15 09:09
Nem tudni, hogy Christian Horner látja-e a jövőt, de ha igazzá válik, amit gondol, akkor idén is Pazar szezonunk lesz. A Red Bull csapatvezetője ugyanis arra számít, hogy 2022-ben is Abu Dhabiban dőlhet csak el a cím sorsa.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Jelen pillanatban a ferraris Charles Leclerc áll a pontverseny élén, miközben az olaszok a konstruktőri tabellát is vezetik, de az utóbbi két hétvégén komolyabban csökkent a korábban már óriásinak titulált előnyük.

Max Verstappen annak ellenére is csak 19 pontos lemaradásban van, hogy két nagydíjon nullázott. Azokat a futamokat, amelyeket viszont be tudott fejezni, kivétel nélkül meg is nyerte, és úgy tűnik, az év kezd egyre szorosabbá válni.

A bikások tavaly egy végletekig kiélezett és lehengerlő bajnoki párharc részei voltak a Mercedes és Lewis Hamilton ellen, a végső döntésre pedig csak a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon került sor, méghozzá máig ellentmondásos körülmények között.

Elnézve 2022 eddigi eseményeit, Horner szerint simán benne van a pakliban, hogy idén sem lesz ez másként. „Rengeteg van még hátra, a csata pedig nem is lehetne szorosabb a Ferrarival, miközben remek versenyeket láthattunk.”

„Nagy a tisztelet Charles és Max között. Élvezik, hogy egymás ellen versenyezhetnek, ez látható. Én igazából inkább azt reméltem, hogy a mostani nem lesz olyan kiélezett szezon, mint az előző, de most úgy tűnik, ez is elmehet az utolsó pillanatig.”

A Red Bull ugyan most egymás után két sikert aratott, de a csapatvezető óvatosan megy neki Barcelonának, mely szerinte jobban feküdhet majd a Ferrari autójának. „Eddig fej fej mellett voltunk, de Barcelona egy új kihívás gyors kanyarokkal, ahol tudjuk, hogy a Ferrari erős.”

„Bármi megtörténhet, de ez a pálya [Miami] illett hozzánk, sikerült kiaknáznunk a lehetőségeket, és szerencsére szállítottuk az eredményeket.”