hero image

Horner szerint az üzemanyagrendszer hibája okozta Verstappen kiesését

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/04/10 09:10
Christian Horner szerint Max Verstappen kiesését üzemanyagrendszer-probléma okozta. A holland láthatóan frusztrált volt a futam után, a Red Bull csapatfőnöke megérti őt.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Verstappen ezen a hétvégén ismét sok pontot vesztett. A Bahreini Nagydíjon is kiesett a holland, ami azt jelenti, hogy már jócskán lemaradt a bajnokságban. Horner a Sky Sportsnak mesélt többet pilótája problémájáról.

„Érthető a frusztrációja. Kiábrándító eredmény volt, hogy nem fejezte be a versenyt. Nem hiszem, hogy a motorral van összefüggésben, szerintem inkább üzemanyagprobléma lehet. Amíg nem kapjuk vissza az autót, addig nem rendelkezünk adatokkal vagy információkkal."

A Red Bullok a verseny során nem tudtak Charles Leclerc Ferrarijának közelébe kerülni. A monacói domináns versenyt futott, Verstappen ezért nem tudta tartani a tempóját. Mégis, egy második helyezéssel csökkenthette volna a károkat.

„Nem volt meg a tempónk ahhoz, hogy versenyezzünk Charles-szal, de frusztráló, hogy nem sikerült azokat a pontokat begyűjtenünk. Nem hiszem, hogy ez összefügg, minden korai, amíg nem kapjuk vissza az autót. Inkább a tényeket szeretném tudni. Vannak olyan dolgaink, amelyek segíteni fognak, most visszamegyünk Európába, és magunk mögött hagyjuk ezt az egészet. Foglalkozunk vele, de tovább kell lépnünk"