hero image

Horner szerint bajban lehetnek, mert a fejlesztési költségek tarthatatlanok az egész szezon során

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/10 09:11
Miami után úgy tűnik, hogy a Red Bull előnyben van a Ferrarihoz képest, azonban ez korántsem biztos, hiszen az osztrák csapat már több fejlesztést hozott idén, míg a Ferrari Barcelonában készül a nagy dobásra. Christian Horner szerint óvatosan kell bánniuk a költségsapkával.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Az idei szezonban már másodszor kell a csapatoknak a költségvetési sapkával foglalkozniuk. Tavaly ez még nem okozott komolyabb gondot, de az idei szezonban a keret még szűkebb lett. Ehhez jön még az új autók bevezetése, ami arra készteti a csapatokat, hogy minél többet fejlesszenek és javítsanak. Így van ez a Red Bull Racingnél is.

A Red Bullnál az elmúlt néhány futamon már történt néhány fejlesztés, de a csapatfőnök Christian Horner szerint ez nem minden versenyen lesz így. A csapatnak nagyon kell figyelnie a költségekre, hogy a szezon végén a költségvetési sapka alatt maradjanak. Az Auto, Motor und Sportnak Horner elmagyarázta, hogy mi a trükkös a költségvetési sapkával kapcsolatban ebben a szezonban.

„A költségvetési sapka miatt nehéz folyamatos frissítéseket hozni. Különösen a növekvő infláció miatt, ami bosszantó”. Az áremelkedések miatt az autó fejlesztéséhez szükséges alkatrészek is jóval drágábbak. Ez még inkább fontossá teszi, hogy odafigyeljenek arra, hogy egy csapat az autó mely részeit fejleszti.

A Ferrari már bejelentette, hogy valószínűleg fejlesztéseket visznek Barcelonába, hogy csökkentsék a lemaradást a Red Bull-lal szemben, és talán gyorsabbak legyenek Max Verstappen csapatánál. Horner arra számít, hogy izgalmas csata lesz Barcelonában. „A gyors kanyarokban fognak tündökölni” - várja Horner.