hero image

Horner szerint bajban lehetnek, mert a fejlesztési költségek tarthatatlanok az egész szezon során

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/05/10 09:11
Miami után úgy tűnik, hogy a Red Bull előnyben van a Ferrarihoz képest, azonban ez korántsem biztos, hiszen az osztrák csapat már több fejlesztést hozott idén, míg a Ferrari Barcelonában készül a nagy dobásra. Christian Horner szerint óvatosan kell bánniuk a költségsapkával.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Az idei szezonban már másodszor kell a csapatoknak a költségvetési sapkával foglalkozniuk. Tavaly ez még nem okozott komolyabb gondot, de az idei szezonban a keret még szűkebb lett. Ehhez jön még az új autók bevezetése, ami arra készteti a csapatokat, hogy minél többet fejlesszenek és javítsanak. Így van ez a Red Bull Racingnél is.

A Red Bullnál az elmúlt néhány futamon már történt néhány fejlesztés, de a csapatfőnök Christian Horner szerint ez nem minden versenyen lesz így. A csapatnak nagyon kell figyelnie a költségekre, hogy a szezon végén a költségvetési sapka alatt maradjanak. Az Auto, Motor und Sportnak Horner elmagyarázta, hogy mi a trükkös a költségvetési sapkával kapcsolatban ebben a szezonban.

„A költségvetési sapka miatt nehéz folyamatos frissítéseket hozni. Különösen a növekvő infláció miatt, ami bosszantó”. Az áremelkedések miatt az autó fejlesztéséhez szükséges alkatrészek is jóval drágábbak. Ez még inkább fontossá teszi, hogy odafigyeljenek arra, hogy egy csapat az autó mely részeit fejleszti.

A Ferrari már bejelentette, hogy valószínűleg fejlesztéseket visznek Barcelonába, hogy csökkentsék a lemaradást a Red Bull-lal szemben, és talán gyorsabbak legyenek Max Verstappen csapatánál. Horner arra számít, hogy izgalmas csata lesz Barcelonában. „A gyors kanyarokban fognak tündökölni” - várja Horner.