hero image

Horner szerint még sok fordulat várható az idei szezonban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/02 09:11
Úgy tűnik, a Red Bull az Emilia Romagna Nagydíj után le tudja dolgozni a Ferrari előnyét, Christian Horner azonban arra számít, hogy a 2022-es szezon során ez a lendület oda-vissza fog ingadozni.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A Red Bull egyfajta kockázatot vállalt a fejlesztések bevetésével, tekintve, hogy az Emilia Romagna Nagydíj hétvégéjén a sprintfutam miatt korlátozott edzésre volt lehetőségük, de úgy tűnik, hogy kifizetődött.

Horner elismeri, hogy ez lendületet adott a csapatnak, de ugyanakkor a dolgok változhatnak a következő versenyeken. „Még olyan korán van a bajnokság, és lesznek hullámvölgyek" - mondta Horner a RacingNews365.com-nak nyilatkozva.

„A kiesések sokba kerültek, különösen Max számára, de ez egy hosszú szezon, és azt hiszem, sok önbizalmat viszünk magunkkal Imolából. A bajnokság szempontjából fontos volt számunkra, hogy pontokat vegyünk el a Ferraritól, ami mindkét bajnoki tabellán sikerült."

„Úgy gondolom, hogy a Ferrarinak remek autója van, remek versenyzőik vannak, és balszerencsések voltak Imolában. De az biztos, hogy két hét múlva szuper versenyképesek lesznek, és szerintem ez így lesz az egész szezonban” - tette hozzá.