hero image

Horner szerint nem lehet még Hamiltont leírni a bajnoki cím szempontjából

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/01 09:11
Lewis Hamilton saját bevallása szerint is a kiábrándítóan kezdte a 2022-es F1-es szezont, Christian Horner azonban úgy véli, hogy a hétszeres világbajnok még beleszólhat a bajnoki címért folytatott csatába.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner szerint Lewis Hamilton és a Mercedes megfordítja majd rémálomszerű szezonkezdetét, hozzátéve, hogy a csapat „még mindig tényező lehet a bajnokság szempontjából".

A 37 éves pilóta már 58 ponttal van lemaradva a listavezető Charles Leclerc mögött a pilóták tabelláján. Horner megjegyzései azt követően hangzottak el, hogy a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko azzal viccelődött, hogy Hamiltonnak talán vissza kellett volna vonulnia tavaly.

„Lewisnak szörnyű hétvégéje volt Imolában, de nem felejtett el vezetni. Mindössze öt futammal ezelőtt még a világbajnoki címért küzdöttek. Rendbe fogják hozni az autót, és még mindig tényezők lehetnek ebben a bajnokságban, szóval nem becsüljük le egyik ellenfelünket sem" - mondta Horner az F1 Nation podcastnek.

„Mindössze annyit tehetünk, hogy tényleg magunkra koncentrálunk, és megpróbáljuk biztosítani, hogy maximalizáljuk a lehetőségeinket, amikor azok adódnak” – tette hozzá Horner.

„Már az elejétől fogva mondtam, hogy még nagyon hosszú út áll előttünk ebben a bajnokságban, mivel a bajnokság hullámzik és változik. Az autók még nagyon éretlenek, és arról fog szólni, hogy ki tud a legjobban, a leghatékonyabban fejlődni."