A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner dicsérettel illette Sergio Perezt, amiért a mexikói több bátor előzési manővert is bemutatott a legendás 130R-nél.

Perez az időmérő edzésen csak hat századdal maradt le a pole pozícióról, ami komoly javulás az ő esetében, hiszen az egykörös tempója általában nem a legjobb. Ezt a rajtpozíciót aztán egy újabb második helyre tudta váltani a versenyen, teljessé téve a Red Bull idei harmadik kettős győzelmét.

Pereznek a futam során néhány előzést is be kellett mutatnia, hiszen Lando Norris egy ponton például elé tudott vágni az eltérő taktikája révén. Annak érdekében, hogy a brit nyomába eredhessen, a Red Bull-os nem habozott, és a Mercedes pilótáit például a híres 130R-kanyarnál utasította maga mögé.

Horner ennek megfelelően meg is dicsérte pilótáját, de bevallotta, hogy néhányszor azért fogát összeszorítva figyelte Perezt, miközben ő kemény megmozdulásokkal igyekezett pozíciókat nyerni. „Úgy gondolom, Checónak különösen erős hétvégéje volt. Egy tizeden belülre kvalifikálta magát a csapattársához képest.”

„A versenytempója erős volt, de nehezítette a dolgát, hogy át kellett verekednie magát némi forgalmon. Volt pár pillanat, ahol be kell vallanom, hogy becsuktam a szemem, amikor bement a 130R-be… »Tényleg ott kell megpróbálnod? Nem tudnál várni az egyenesig?« Nem úgy nézett ki, mint akinek három gyereke van, amikor megcsinálta azt az előzést!”

Horner szerint Perez kezdi megtalálni a formáját az idei szezonban. „Az önbizalma magasan van, nagyon koncentrál a munkájára, és a csapatnál is jól érzi magát. Azt is tudja, hogy jövőre nincs szerződése, az ülését pedig ő maga veszítheti el. Nagyon népszerű az istállón belül, és a lehető legjobb módon kezdte az idényt.”

Perez, aki jelenleg 13 pontos lemaradásban van Verstappennel szemben az egyéni tabellán, elmondta, hogy szeretné minél hamarabb, akár már a következő hónap folyamán rendezni a jövőjét. Hogy a Red Bull is így látja-e a helyzetet, az persze még kérdéses, hiszen papíron több nagy név is elérhető vagy elérhető lehet a piacon, köztük Carlos Sainzcal és Fernando Alonsóval.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL