hero image

Horner szerint Ricciardo talán már kicsit „kiszeretett a Forma–1-ből”

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Megérkeztek a legjobb F1-es belsőkamerás felvételek a Japán Nagydíjról

FORMA-1

Hamilton necces előzése Alonso ellen Suzukából (videó)

FORMA-1

Alonso megérdemelné a Red Bull ülését

FORMA-1

Aggódhat a Ferrari és a Mercedes

Motorsport.hu
2022/06/29 09:12
Daniel Ricciardo korábbi főnöke, Christian Horner arról beszélt, hogy szerinte nem biztos, hogy az ausztrál továbbra is annyira szereti a sportot, mint a korábbi években, miközben az ülése is potenciálisan veszélyben van.
Ajánlott Videó: Fernando Alonso zseniális rajtja, majd laza rádiózása

A Red Bullt irányító szakember szerint Ricciardo jobb eredményekre is képes lenne, és őt meglepte, hogy milyen különbségek vannak közte és Lando Norris között. Ahogyan 2021, úgy eddig 2022 sem volt kegyes a nyolcszoros győzteshez, akinek mindössze csak 15 pontja van kilenc forduló után.

Az elmaradó eredmények pedig az utóbbi időszakban sok spekulációt indítottak el Ricciardo F1-es jövője kapcsán. A Cambridge Unionnak most Horner fejezte ki véleményét korábbi pilótája helyzetét illetően.

„Daniel remek versenyző. Igazán gyors is, ezért meglep, hogy nem sikerült több mindent elérnie a McLarennél. Lando persze kiváló munkát végez. Ő is része a következő, feltörekvő generációnak. Szerintem ez is megmutatja, hogy mi történik a sportban, ha lankad a figyelmed.”

Mióta Ricciardo elhagyta a Red Bullt 2018 végén, nem sikerült neki igazi új otthonra találnia. A Renault-val két dobogót ért el 2020-ban, a McLarennel pedig meglepetésre behúzta a tavalyi Olasz Nagydíjat, az élmezőnyben viszont ezt leszámítva nem igazán tűnt fel.

Horner úgy érzi, talán az önbizalom hiánya és a sportból való kisebb kiábrándultság lehet az oka annak, hogy Ricciardo nem teljesít a tőle megszokott szinten. „Ő volt az egyik legtehetségesebb pilóta, akik az autóinkat vezethette, de az önbizalom annyira fontos tényező, és nála látszik, hogy ez most nincs meg.”

„Olyan, mintha kicsit kiszeretett volna a Forma–1-ből, ezért újra meg kéne találnia ezt a szeretetet. Muszáj lenne, mert ő jobb versenyző annál, mint amit mostanában látunk tőle” – vélekedik Horner.