hero image

Horner szerint Verstappen fontos célt ér el Monacóban

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/05/30 09:13
Christian Horner foglalta össze a Red Bull sajtóközleményeben, hogy hogyan értékeli a monacói hétvégét, ahol a gyenge kvalifikáció után Sergio Perez megszerezte a győzelmet, míg Max Verstappen egy harmadik hellyel növelte az előnyét a bajnokságban.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

Max Verstappen a csalódást keltő kvalifikáció után, amelyen a negyedik időt autózta, úgy tűnt, hogy ismét át kell adnia vezető helyét a világbajnokságban Charles Leclercnek. Monacóban azonban a holland a pole pozícióból induló riválisa előtt végzett. Christian Horner ezek után fellélegzett.

Monacóban a Ferrari rendelkezett a gyorsabb autóval, de a futam során bebizonyosodott, hogy képtelen megvédeni az első két helyet. Míg Carlos Sainznak még sikerült megszereznie a második helyet, addig Leclerc csak a negyedik helyen végzett.

Verstappen számára ez azt jelenti, hogy megőrizte előnyét a monacói előtt a tabellán. Bár Horner tudja, hogy még rengeteg nagydíj van a programban, de örül a regnáló világbajnok eredményének, hogy pozitívan zárult a hétvége.

„Maxnak nem egészen ott volt az autója, ahol szerette volna ezen a hétvégén, de elégedett az eredménnyel. Megverte Charlest és megőrizte a bajnoki vezetését, ami a cél volt. A pilóták nagyszerű csapatmunkája révén a bokszfalnál, a garázsban és otthon Milton Keynes-ben is optimalizáltuk a teljesítményünket ezen a hétvégén, így nagyon boldogok vagyunk" - tájékoztatott Horner a Red Bull sajtóközleményében.