Christian Horner azon a véleményen van, hogy Max Verstappen nem lesz olyan sokáig a száguldó cirkusz tagja, mint Fernando Alonso. A csapatvezető szerint a holland él-hal a versenyzésért, és amíg így marad, addig az F1-ben lesz.

Fernando Alonso pályafutása a McLarennél megrekedt, hiszen a wokingi alakulat nem volt képes olyan autót biztosítani a spanyolnak, amelyik versenyképes lett volna. Emiatt aztán a kétszeres bajnok úgy döntött, hogy visszavonul a Forma-1 világától, és más sorozatok felé vette az irányt.

Két év szünet után azonban az Alpine-nál megüresedett az egyik ülés Ricciardo távozása következtében, a spanyol pedig élt a felkínált lehetőséggel, és visszatért a Forma-1-be. Habár a győzelmekért továbbra sem tudott harcba szállni, a középmezőnyben igencsak versenyképes volt.

Néhányan azzal a kritikával illették Alonsót, hogy 40 fölött már nem lesz képes huzamosabb ideig a Forma-1-ben versenyezni, de idén az Aston Martinnal rajthoz álló pilóta háromszor is dobogóra állhatott, így az sem elképzelhetetlen, hogy még hosszú évekig a csapatnál marad. Christian Horner azonban nem jósol ilyen hosszú F1-es pályafutást a saját protezsáltjának.

„Max a maga ura, és nagyon-nagyon erős a véleménye, és nagyon határozottan gondolkodik arról, hogy mit akar tenni az életében” – jelentette ki Christian Horner Verstappen jövőjével kapcsolatban. „És nem látom, hogy olyan lenne, mint Fernando Alonso, hogy 41 vagy 42 évesen még mindig versenyezne, vagy talán (ha igen,) nem a Forma-1-ben.”

„Nehéz a versenyzőknek, még nehezebb a szerelőknek, akik a hét elején utaznak, és hétfőn térnek vissza egy verseny után” – folytatta Horner a hosszú, 23 futamos naptár nehézségeit taglalva.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL