Ugyan a Ferrari az utóbbi futamokon jelentős teret veszített a bajnoki harcban, a Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner nem gondolja, hogy a Scuderiának elszálltak volna az esélyei.

A bikások a szezon eleji megbízhatósági gondokat maguk mögött hagyva másik fokozatba kapcsoltak, és Melbourne óta nem találtak legyőzőre. A Ferrarinál ezzel szemben viszont egyre több a probléma.

Ha pedig a ponthátrányuk nem lenne elegendő, akkor a technikai hibák miatt Charles Leclerc már a hátrasorolásos büntetés szélére került, és elég valószínű, hogy idén minimum egyszer, de akár többször is hátrébbról kell majd indulnia különböző motorkomponensek cseréje miatt.

Horner ugyanakkor még ezzel együtt sem akarja leírni az olaszokat. „Az biztos, hogy az autójuk igazán gyors, főleg szombatonként. Vasárnap viszont mi szinte mindenhol fel tudtuk velük venni a harcot, és Bakuban is ez volt a helyzet” – nyilatkozta az Autosportnak.

„Meg fogják majd oldani a problémáikat, efelől kétségem sincs. Elkerülhetetlen viszont, hogy az év végefelé ne kapjanak majd büntetéseket. A bajnokság azonban még nagyon hosszú. Az utóbbi négy-öt versenyen is láthattunk egy komoly változást, így még bármi lehetséges.”

Most a Kanadai Nagydíj következik, amely papíron ismét egy Red Bullnak kedvezőbb pálya lehet, miközben a Ferrarinak muszáj lenne összeszednie magát, és megoldást találni az utóbbi idők megbízhatósági gondjaira, máskülönben nem marad esélyük a Horner által vizionált visszatámadásra.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL