hero image
dppi

Hülkenberg F1-es karrierje egyszer már nem működött a Saubernél

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2024/04/26 20:39
Most mégis visszatér, aminek nyilvánvalóan az Audihoz van köze, akik 2026-tól minden szinten átveszik az irányítást az istállónál.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Nem okozhatott nagy meglepetést a Sauber bejelentése, miszerint Hülkenberg 2025-től újra a versenyzőjük lesz. Ennek erősen az Audihoz van köze, akik 2026-tól már a Forma-1-ben fognak versenyezni, amiben nagy lehetőségek rejlenek, Nico számára is, hiába jár már a 30-as évei legvégén.

Még mindig nincs dobogója, amivel rekorderré vált az évek alatt. Kissé hullámvasút eddig a karrierje, mert ugyan 2010-ben a Williams versenyzője lehetett, egy évvel később már csak tesztpilótai állást kapott, aminek egyértelműen pénzügyi okai voltak. Hamar véget érhetett volna az F1-es karrierje, de nem így lett, a Force India mentőövet dobott számára.

Később versenyzőként volt jelen az istállónál, majd sokakat meglepve a Sauberhez került 2013-ban. Ez a karrier nagyon nem jött be, és ugyan sok futamon pontszerző volt, messze többet vártak ettől az együttműködéstől. Hülkenberg gyorsan visszatért a Force Indiához, akiknek 2018-ig versenyzett, hosszú időn volt tagja az istállónak.

A Renault ugyan gyári versenyzőként számolt vele, 2017 és 2019 között sem volt dobogós, míg 2020-ban csak beugrós lehetett két futam erejéig. Sőt, 2021-ben egyáltalán nem állt rajthoz, addig 2022-ben az első két versenyen lehetett ott, szintén beugróként. A Haashoz pedig 2023-ban csatlakozott, viszont hamarosan onnan is szedi a sátorfáját.