Több mint félelmetes volt az a bukás, amit Nico Hülkenberg szenvedett el a Forma-1-ben, sokan nagyon rosszra gondoltak.

Nico Hülkenberg továbbra is negatív rekorder, ugyanis nincs még egy olyan versenyzője a Forma-1-nek, aki 207 nagydíj után sem tudhat dobogót a neve mellett. Senki nem gondolta volna, hogy Hülkenberg pályafutása így alakul, és talán ez már nem fog változni.

Volt idő, amikor fél lépésre állt attól, hogy szerződtesse a Ferrari, az olaszok azonban inkább úgy döntöttek, visszahívják Räikkönent. Ellenkező esetben a német versenyzőnek valószínűleg győzelmei is lehettek volna, de még csak a dobogó sem adatott meg számára, ám még mindig az F1 mezőnyének tagja.

2010 óta versenyez a rajtrácson, bár 2011-ben csak tesztpilóta volt, és időről időre reaktiválták. 2021-et is teljes egészében kihagyta, majd a Haas mentőövet adott neki, és azóta is nekik versenyez. 36 éves a veterán versenyző, aki ezekkel a visszahívásokkal nem kevés pénzt keresett már, és a Haas is megfizeti.

Egyetlen rajtelsőség áll a neve mellett, amit még a pályafutása hajnalán szerzett 2010-ben a Williams volánja mögött az esős Brazil Nagydíjon. 2018-ban pedig akkorát bukott, hogy sokan nagyon rosszra gondoltak, de szerencsére nem esett baja, és a Halo megint kiváló munkát tett a feje felett.  

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL