hero image

Hülkenberg lehet a nagy favorit a Haas 2023-as F1-es ülésére

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/09/09 09:19
Nico Hülkenberg az Auto, Motor und Sport szerint a favorit a Haas 2023-as ülésére. Ezzel három szezon kihagyás után térne vissza az F1-be és honfitársa, Mick Schumacher helyét venné át.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

A Haas egyike azon csapatoknak a rajtrácson, amelyeknek még van szabad ülése 2023-ra. Günther Steiner azt mondja, nem siet, és megvárja, hogyan alakul a helyzet. Schumacher jelenleg az amerikai csapat pilótája, és nem kizárt, hogy meghosszabbítják a szerződését. Ehhez azonban Michael Schumacher fiának jobban kell teljesítenie.

Sok pilóta van jelenleg szabadon, de Daniel Ricciardóval egy nyolcszoros futamgyőztes is beszállt a jelentkezők közé, azonban állítólag mindkét félnek vannak kétségei. Ricciardo inkább egy versenyképes ülést szeretne a McLarennél megélt kudarcok után, azonban erre aligha lesz lehetősége a következő szezonban.

Antonio Giovinazzi is megfelelő jelölt lehet. Az olasz tavaly év végén elvesztette F1-es ülését az Alfa Romeónál, de reméli, hogy a Haasnál kapott két olaszországi és amerikai szabadedzéssel újra reflektorfénybe kerülhet.A Haas azonban elsősorban a Ferrarinak tesz szívességet, amely azt szeretné, ha Giovinazzi megszokná az új generációs F1-es autókat, hogy a szimulátorban még értékesebb legyen.

Az AMuS szerint a Haas-ülés betöltésére Hülkenberg a favorit. A németnek három éve nem volt F1-es ülése, de a Racing Point/Aston Martin többször is alkalmazta beugrósként és remekül helyt állt. Hülkenberg biztos és olcsó opció lenne a Haas számára. A kérdés az, hogy a német hogyan jönne ki korábbi nagy riválisával, Kevin Magnussennel.