hero image

Hülkenberg: Nem vagyok kétségbeesett, mentálisan már lezártam ezt a korszakot

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

FORMA-1

Stroll szerint Ricciardo idióta, mégis ő kapott büntetést – videón az eset!

FORMA-1

Lewis Hamilton full trendin érkezett meg a Kínai Nagydíjra (fotók)

FORMA-1

Hamiltonnak esélye sem volt Verstappen ellen a Kínai Nagydíjon (videó)

Motorsport.hu
2022/04/03 09:20
Nico Hülkenberg elismeri, hogy hiányzott neki a Forma-1, de a 2022-es év első két futamán a COVID-19 miatt hiányzó Sebastian Vettel helyettesítése után nem vágyik kényszeresen egy teljes éves szerződésre.
Ajánlott Összefoglaló videón a Kínai Nagydíj, Verstappen más dimenzió

Hülkenberg a Bahreini Nagydíj edzésén pattant be először az Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team AMR22-es versenyautójába, és a tizenhetedik helyen végzett a futamon, majd a Szaúd-arábiai Nagydíjon a tizenkettedik helyen hozta haza az autót, miután Sebastian Vettel továbbra sem volt bevethető.

A harmincnégy éves versenyző, aki a legtöbb dobogós helyezés nélküli nagydíj rekordját tartja, azt mondja, fejben már lezárta a Forma-1-es korszakot 2019 után, amikor nem kapott szerződést, de nem is vágyik kétségbeesetten a visszatérésre, bár valószínűleg nem utasítana vissza egy újabb lehetőséget, ha az adódna.

„Természetesen hiányzik a versenyzés. Ez természetes, de lelkes vagyok, nem kétségbeesett. Ha már nem lesz több alkalom... Mentálisan többé-kevésbé lezártam magamban, és nyilván ezek a lehetőségek 2020-ban és most a korona miatt adódtak. Meglátjuk mi lesz. Elég nehéznek és trükkösnek látom, hogy ülést kapjak, de ha lesz lehetőség, hívjanak fel” – mondta.

Az ötven körös verseny után azonban a német sokkal jobban érezte magát, mint amire számított, és büszke volt arra, hogy nem hibázott, még ha nem is tudott pontot szerezni az Aston Martinnak.

„Talán fittebb vagyok, mint vártam, vagy mert nem volt olyan meleg, de voltak már keményebb versenyeim is, különösen a hőségben. Jobb voltam, mint vártam, szóval ez jó volt, és nagyon boldog és büszke vagyok a versenyemre. Tiszta volt, hibátlan. Mindent megtettem, amit csak tudtam az autóval, ami rendelkezésemre állt" - mondta.

Az Aston Martin már megerősítette, hogy Vettel az Ausztrál Nagydíjra visszatér, Hülkenberg szerint honfitársa nehéz helyzetben lesz, mivel a többiekhez képest hátrányból indul, hiszen nem vezette még élesben a 2022-es autót.

„Nyilvánvalóan hiányzik neki az a két futam, így egy kicsit hátulról fog kezdeni. De tudjuk, hogy nagyon képzett, nagyon tehetséges. Szerintem képes felzárkózni, de az biztos, hogy van még egy kis munkája, és egy kicsit mélyebbre kell ásnia, hogy megpróbálja behozni a lemaradását" - idézi Hülkenberget a Motorsportweek.com.