hero image
DPPI

Hűtheti a világbajnoki pezsgőt a Red Bull a Belga Nagydíj után

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Extra nézetből Gasly és Ocon nagy balesete Monacóból (videó)

FORMA-1

36 éve akkora kört ment Mexikóban Senna, hogy senki nem hitte el

FORMA-1

Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

FORMA-1

Fernando Alonso mindennel gyors (videó)

Motorsport.hu
2023/07/31 15:53
Ha ebben az ütemben folytatódik a Forma-1 szezonja, akkor matematikai szinten is hamarosan eldől a világbajnoki cím sorsa.
Ajánlott Harry Potter lett Charles Leclerc-ből a Ferrarinál (videó)

Az, amit a szezon eleje óta látunk, teljesen megszokottá vált a Forma-1-ben. Max Verstappen eddig mindösszesen kétszer nem végzett az élen, de akkor is második lett, így egészen minimális pontot veszített.

Legutóbb a Belga Nagydíjon is Verstappen és a Red Bull nyert, nem volt ellenfelük. Ez pedig a pontok tekintetében is meglátszik, a „bikák” előnye minden eddiginél drasztikusabb, már több mint 500 pontot gyűjtöttek.

503 ponttal vezeti a tabellát, addig a Mercedes csak 247 pontos, mégis ott vannak a második helyen. Tekintve az Aston Martin visszaesését, ez valószínűleg már nem fog változni, hiába a McLaren feltámadása.

Az Aston Martin és a Ferrari viszont veszélyben érezheti magát a britek miatt. A 191 pontos Ferrari van a legközelebb hozzájuk, de még kell pár futam, hogy beérjék őket, ami így sem lesz a legegyszerűbb.

A McLaren a gyengébb belga futam után 103 egységgel várja a folytatást, míg mögöttük az Alpine 57 pontot gyűjtött. A Haas 11-et, a Williams szintén, az Alfa Romeo 9-et, addig a Williams mindössze 3-at.