Azt maga Carlos Sainz is elismerte, hogy eddig nem igazán találta meg az összhangot a Ferrari F1-75-tel. Most édesapja, idősebb Carlos Sainz az F1 Nation podcastben beszélt arról, hogy fiának mire van szüksége ahhoz, hogy átvészelje ezt a nehezebb időszakot és visszataláljon legjobb formájához.

Sainz idén eddig a hat versenyből háromszor végzett dobogón, legjobbja egy második helyezés, de közben több hibát is vétett, hiszen Ausztráliában már nagyon hamar búcsúzott, Imolában az időmérőt szúrta el, legutóbb Spanyolországban pedig a futam elején csúszott ki, ami miatt nagy felzárkózást kellett bemutatnia.

A hibáknak több különböző oka volt, de az biztos, hogy Sainz eddig nem nyújtja a tőle tavaly látott kiegyensúlyozott, stabil formát. Most édesapja beszélt arról, hogyan alakul eddig fia szezonja.

„Természetesen nem ilyen hétvégéről álmodott” – mondta a Spanyol Nagydíj kapcsán a kétszeres rali-világbajnok. „Most egy olyan perióduson megy keresztül, ahol újra kell gondolnia a dolgokat és lépésről lépésre kell haladnia.”

„Amikor nem vagy magabiztos az autóban, akkor a hibák előfordulhatnak. Nem volt valami sima az eddigi időszak, de most egy kicsit hátra kell dőlnie és meg kell próbálnia újra felépíteni az önbizalmát.”

Sainz szerint „csak idő kérdése”, mire fia ismét összeszedi magát. „Ahogyan az életben, úgy a motorsportban is vannak jobb és rosszabb időszakok, és nincs szükség arra, hogy elkapkodd, amikor a csúcson vagy, de akkor sem, amikor egy mélyponton.”

„Muszáj keményen dolgoznod, nyugodtnak és koncentráltnak maradnod, miközben a következő célodra gondolsz és fokozatosan haladsz. Tudom, hogy mennyire jó, ezért csak idő kérdése, mire megérti és a saját stílusára szabja az autót.”

A Ferrarit vezető Mattia Binotto is kiállt pilótája mellett, és elmondta, hogy nagyra értékelte Sainz kitartását a hazai versenyén. „Vélhetően még mindig nincs meg számára az az érzés az F1-75-ben, amilyet szeretne, de rajtunk is áll, hogy minél hamarabb megtaláljuk a helyes utat.”

„Szívós, kielemzi a helyzeteket, és sosem adja fel, szóval biztos vagyok benne, hogy nemsokára már ő is sokkal magabiztosabban fogja érezni magát az autónkban” – vélekedett Binotto.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL