hero image

Igazi sztárparádét hozhat a Forma-1-es Miami Nagydíj

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Charles Leclerc szerezte a Ferrari első 2023-as pole-pozícióját az F1-es Azeri Nagydíjon!

FORMA-1

Videó: Gasly autója az edzésen kigyulladt, az időmérőn összetört

FORMA-1

Szinte minden autóban kicseréltek valamit a hajtásláncban az FIA enyhítése után

FORMA-1

Verstappen az élen az Azeri Nagydíj egyetlen szabadedzésén, bajban az Alpine

Motorsport.hu
2022/05/03 09:23
A hétvégén Miamiba fog látogatni a Forma-1 mezőnye, ahol valódi sztárparádéra lehet számítani a brit sajtó szerint: többek között Michael Jordan, Lebron James és Michael Jordan is ott lehet a futamon.
Ajánlott „Szerintem Ericsson eltalált” – ikonikus rádiózás és safety car mögötti ütközés Bakuból

Amióta a Liberty Media lett a Forma-1 jogtulajdonosa, a cégnek nem titkolt célja, hogy minél népszerűbbé tegye a sportot az Egyesült Államokban. Ennek megfelelően, míg 2012 és 2021 között egy amerikai verseny szerepelt a tervezett versenynaptárban, addig idén már kettő, jövőre pedig három USA-beli futam lesz.

Idén debütál Miami, amelynek a hétvégi menetrendje itt érhető el, a nagydíj visszhangja pedig hatalmas. Ennek megfelelően a brit Daily Mail szerint rengeteg sztár tervez kilátogatni a versenyre.

Köztük lehet Lebron James, Michael Jordan, Tom Brady, Pharrell Williams, Dan Marino, David Beckham, James Corden, Serena és Venus Williams, valamint Wyclef is, ami szintén jelzi, hogy egyre nagyobb a Forma-1 nézőközönsége Észak-Amerikában.

Persze a promóterek nem minden lépése sül el jól: egy mesterséges kikötőt hoztak létre az egyik kanyar belsejében, és mivel vízzel nem tudták feltölteni a területet, ezért csak megpróbálták a vízhez hasonlatosra festeni a felszínt – ennek köszönhető a lent megtekinthető, kiválóan sikerült mém.