hero image
dppi

Igen rossz hír a McLarennek Seidl elvesztése Brundle szerint

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2022/12/17 12:59
A McLaren Racinget vezető Zak Brown igyekezett jó kezekre bízni a Forma-1-es csapatot Andrea Stella csapatfőnökké való kinevezésével, de Martin Brundle szerint Andreas Seidl elvesztése így is rossz hír számukra.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

A héten érkezett bejelentés, miszerint Seidl a McLarentől a Sauberhez igazol, derült égből villámcsapásként jött, mivel a német szakembernek még három évig élő szerződése volt a wokingi csapattal. Brown később tisztázta azért, hogy már hónapokkal ezelőtt megegyeztek a szerződésbontásról.

Seidl feladatait mostantól a McLarennél ügyvezető igazgatóként dolgozó Andrea Stella veszi át, egy tapasztalt és nagy tudású szakember, aki Brown első számú kiszemeltje volt. Bár Brown meg van győződve róla, hogy a váltás zökkenőmentesen fog lezajlani, a Sky kommentátora, Martin Brundle nem egészen így látja.

„Nem fér hozzá kétség, Seidl elvesztése rossz hír a McLaren jövőjét tekintve. Hosszú távra nyúlik vissza a Porsche miatt a kapcsolata a Volkswagen-csoporttal, szóval érthető, miért akart odaigazolni és az is, miért akarta a McLaren rövidre zárni az ügyet, de nem kellett nekik ez. A McLaren számára azonban nagy dolog lesz a 2024-ben érkező szélcsatorna.”

Brundle szerint a hirtelen váltás a McLaren vezetésében Lando Norrisban és újonc csapattársában, Oscar Piastriban is kérdéseket vethet fel: „Lando úgy fog erre tekinteni, hogy megkérdezi magától, miért hagyta el a hajót Andreas? Mit látott az Audiban, ami annyival jobb, mint ami a McLarennél folyik?”