hero image

Így alakítaná át Russell a sprinteket

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Verstappen ellen több mint nehéz az élet a pályán (videó)

FORMA-1

Videón Gasly hatalmas előzése Abu Dhabiból, majd kapott egy pofont

FORMA-1

Hamilton nagyot előzött Abu Dhabiban, majd jött a hiba

FORMA-1

Max Verstappen inkább meg sem szólalt

Motorsport.hu
2022/05/01 09:23
A Mercedes-pilóta George Russell elmondta, hogy nem a sprintek nagy rajongója, valamint hogy szerinte jobb lenne, ha 50 százalékkal hosszabbak lennének a sprintfutamok.
Ajánlott Hatalmas Ferrari-becsapódás az Abu-Dzabi Nagydíj második edzésén! (videó)

2021 után 2022-ben is három sprintet rendeznek a Forma-1-ben – most már több pontot osztanak a rövid versenyeken, hiszen az első helyezett nyolc, a nyolcadik pedig egy ponttal gazdagodik.

Azonban a formátumért nincs mindenki oda, köztük van a Mercedes versenyzője, George Russell is, aki egy megoldási javaslatot is adott: hosszabb versenyeket szeretne, hogy a gumikopás is tényező legyen:

„Őszintén mondom, nem vagyok a sprintek nagy rajongója. Valószínűleg 50 százalékkal hosszabbnak kellene lennie, vagy legalább egy kicsit hosszabbnak, hogy láthassuk, hogyan kopnak a gumik.”

„A versenyzőknek így jobban kellene bánniuk a gumijaikkal, és akkor kicsit jobban láthatnánk a különbséget az autók között. Jelenleg mindenki padlógázzal megy, nincs elég differencia a köridőkben ahhoz, hogy előzéseket lássuk, kivéve ha olyan pozícióból indulsz, ami erre lehetőséget biztosít” – mondta Russell.