hero image
dppi

Így áll a bajnokság a Forma-1-ben az Olasz Nagydíj után

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Belsőkamerás videón Leclerc rajtelsőséget érő köre Monacóból

FORMA-1

Videón az őrületesen izgalmas Monacói Nagydíj időmérő edzése

FORMA-1

Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

FORMA-1

Videó: Verstappen „falazása” a monacói Q3-ból

Motorsport.hu
2023/09/04 11:20
Max Verstappen előnye hosszú futamok óta csak növekszik, idő kérdése, hogy mikor ér fel újra a csúcsra. Próbál tapadni a Ferrari a Mercedesre, addig a Red Bull fényévekre van
Ajánlott Norris káromkodva küldte el Russellt a Monacói Nagydíjon

Ferrari az Olasz Nagydíjon szerzett eredményével közelebb tudott kerülni a Mercedeshez, nagy harc várható közöttük a bajnokság végéig.

Az tiszta sor mindenki számára, hogy a Red Bull ideje korán döntötte el a címet a Forma-1 2023-as kiírásában. Esélyt sem adott, Max Verstappen pedig már 10 egymást követő győzelemnél tart a szezonban.

Ezek olyan eredmények, amiket nem kell magyarázni, és a Ferrari sem tud mit kezdeni velük. Az olaszok az Olasz Nagydíjat sem tudták megnyerni, hiába rajtoltak az élről, egyszerűen nincs ellenszerük Verstappen ellen.

Mindez nem meglepő, mert a holland mágikus formában van, akárcsak az autója. A csapat már 583 pontos, hamarosan hivatásosan is újra világbajnokok lesznek, rendkívül közel járnak ehhez a különbségek miatt.

A Mercedes áll a második helyen 273 ponttal, de nem nyugodhatnak meg, mert a Ferrari nincs messze. 228 pontot gyűjtöttek eddig az olaszok, és ha tudják tartani a monzai tempót, akkor jó esélyük lehet az ezüstéremere.

Az Aston Martin pedig igen közel jár a Ferrarihoz 217 ponttal, amit gyakorlatilag Alonsónak köszönhetnek. Messze több pontot szerez, mint Stroll, aki ha képes lenne legalább a spanyol mögött végezni egy-két hellyel, a második hely is elérhetővé válhatna.