Meglehetősen hektikusan alakultak az eredmények az első három futamon, ennek következtében néhol egészen meglepő eredményeket láthatunk az F1-es pontversenyben.

Az Ausztrál Nagydíjon is Charles Leclerc tudott diadalmaskodni, ezzel már 34 pontos a monacói versenyző előnye a pontversenyben, és bár még csak 3 futam ment le a szezonból, magabiztosan várhatja a folytatást.

Mögötte viszont egész érdekes a sorrend ahhoz képest, hogy az erősorrend alapján a Ferrari tűnik a legerősebbnek, mögöttük pedig a Red Bull és a Mercedes jön. Ugyanis a második helyen Russell áll, mögötte pedig Sainz és Perez.

A tavalyi két nagy világbajnoki rivális, Hamilton és Verstappen az ötödik, illetve a hatodik helyen áll, majd Ocon, Norris, Magnussen és Bottas következik, és az első helytől eltekintve nagyon szoros az állás.

A konstruktőrök között magabiztos a Ferrari előnye, a Mercedes a második, a Red Bull a harmadik, a McLaren pedig az ausztráliai dupla pontszerzésével a negyedik helyre jött fel, de az Alpine is csak 2 pontra van tőlük.

Mögöttük az Alfa Romeo, a Haas, az AlphaTauri és az első pontját Melbourne-ben szerző Williams következik, az Aston Martin pedig az egyetlen istálló, amelynek három nagydíj után még nincs top 10-es eredménye.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL