Túl vagyunk az első hivatalos körökön a 2022-es szezon előtt, ugyanis a csapatok ma megkezdték három napos tesztelésüket a barcelonai pályán.

Kevés olyan előszezoni teszt van a közelmúltban, amelyet ennyire várt volna a Forma–1 közönsége, ugyanis a radikális 2022-es szabálymódosításoknak köszönhetően elképesztő figyelem irányul most a sportágra. Az autóbemutatók már jól tükrözték, hogy milyen felhajtásra számíthatunk a tesztek, illetve az első bahreini hétvége alatt.

A szerdai első tesztnap a másik kettőhöz hasonlóan két. részre van osztva, a csapatok pedig már túl is vannak az első délelőttön. A teszt első perceiben mindenki a Red Bull garázsa felé fordította a fejét, ugyanis az RB18-ast eddig nem láthattuk teljes valóságában. A csapat ugyanis egy demó autón mutatta be az új festését, ezzel is tovább húzva a kíváncsiskodók idegeit.

A Red Bull autójában a címvédő Max Verstappen ül egész nap, így ő került a kamerák kereszttüzébe, amely nem is volt véletlen, hiszen eléggé érdekes megoldásokat alkalmaz idén a Red Bull, mely leginkább az oldaldobozon és az első szárnyon tettenérhető.

A csapatokat kellemes idő fogadta Barcelonában, 8 fokos levegő-hőmérséklet mellett a pálya is 10 fokosan kezdte meg a mai napot. Egy órával a teszt kezdete után George Russell és Max Vestappen volt a legaktívabb, de a leggyorsabb mégis Charles Leclerc volt a Ferrarival.

Az autókat telepakolták szenzorokkal és az aero-teszteket is megkezdték. A pálya hőmérséklete folyamatosan emelkedett, miközben az Alfa Romeo problémákba ütközött, ugyanis nagyon kevés kört tudott megtenni délelőtt, Max Verstappen pedig felavatta a kavicságyat, de vissza tudott gurulni a bokszba.

A hírek szerint a Haas is szenvedett, főleg délben, ugyanis Nyikita Mazepin autójának üzemanyagpumpája rakoncátlankodott, így nem tudta normálisan használni a pályán a Ferrari-motort. Az Alfa pedig csak 20 perccel az első etap vége előtt tudott ismét kigurulni a pályára, hogy megkezdje mindösszesen az ötödik mért körét.

A szerdai teszt délelőttjén Charles Leclerc volt a leggyorsabb a Ferrarival, ideje pedig 1:20.165 lett. A második helyen Lando Norris végzet három tizeddel lemaradva, míg George Russell a harmadik helyre hozta be a Mercedest. Vettel és az Aston Martin negyedik lett, Cunoda pedig lekövette őt az ötödik helyen. Verstappen csak hatodik lett, a további sorrend pedig: Alonso, Latifi, Mazepin, Kubica.

AJÁNLATOK A CÍMLAPRÓL