hero image
dppi

Így böjtölte végig a Red Bull a hibrid korszak elejét

OLVASS TOVÁBB
FORMA-1

Centiken múlt az év legbrutálisabb balesete az F2-ben (videó)

FORMA-1

Videón Hamilton szárnyalása a Monacói Nagydíj első szabadedzéséről (videó)

FORMA-1

Eddig nem látott felvételek jelentek meg Vettel körözgetéséről Senna McLarenjével

FORMA-1

Videón Verstappen látványos monacói csattanása a Red Bullal

Motorsport.hu
2022/12/17 16:59
A Red Bull Racingnek sok keserű pirulát kellett lenyelnie a Forma-1 hibrid korszakának első éveiben. Adrian Newey és Christian Horner elárulta, mit tanultak ez idő alatt.
Ajánlott Lewis Hamilton full trendin jelent meg Monacóban

Az 1,6-literes turbóhibridek érkezése a Forma-1-be a Mercedes egyeduralmát hozta magával. A német gyári csapat sorozatban nyolcszor nyerte meg a konstruktőri világbajnokságot és egyéniben is hétszer egymás után az ő pilótájuk fejére tették fel a koronát, Nico Rosberg 2016-ban, Lewis Hamilton pedig 2014-től 2020-ig 2016-ot leszámítva minden évben nyert.

A Mercedes versenyzőit legyőzni kívánóknak nem volt könnyű dolgok, de ahogy Adrian Newey és Christian Horner egy, a Red Bull TV-nek adott, december 21-én bemutatásra kerülő interjúban, amiből a Speedweek közölt egy részletet, elmondták, így is egy hasznos időszak volt ez.

Arra a kérdésre, hogy mit tanultak, miközben a Mercedes mindenkit maga mögött hagyott, Newey így válaszolt: „Hogy kell egy jó motor. A hibrid korszakba lépve a Renault-nak nem jött össze a dolog. Elég lehangoló volt, mert innen biztos volt, hogy a közeljövőben pár szerencsés futamgyőzelmen kívül a bajnokságért nem lesz esélyünk harcolni.”

„Szerintem a csapat erősségét mutatja, hogy nem csüggedtünk, hanem keményen dolgozva átvészeltük ezt az időszakot, így amikor a Hondával kötött megállapodásunk révén újra jó motorunk lett, képesek voltunk felvenni a kesztyűt.”